Asikkalan Raikkaan lajiesittely

Liikuntahanke

Syys- ja kevätkausi 2017-2018

Tenavajumppa 4-5v. ja 5-6v. (Joel)

Tunnilla liikutaan hiki pintaan hymyssäsuin. Pääpainopiste on liikunnan määrässä ja monipuolisuudessa. Tenavajumpissa opetellaan ikäkausille luontaisesti leikkien ja mielikuvitusta käyttäen liikunnan perustaitoja. Tenavajumpissa opetellaan lisäksi tärkeänä osana ryhmässä toimimista ja toisten huomioimista. Tenavajumpissa päästään myös säännöllisesti erilaisille temppuradoille ja opetellaan perusakrobatian lisäksi eri telineiden (köydet, renkaat, rekki, hypyt) metkuja! 

 

Juoksukoulu ja pallopelikerho 7-9v. (Joel)

Tässä ryhmässä yhdistyvät juoksun riemu ja vauhdikkaat pallopelit. Juoksun osalta liikutaan vauhdikkaasti leikkien ja juoksun saloja opetellen. Juoksukoulussa saat takuulla hien pintaan. Juoksukoulussa pidetään hauskaa erilaisten juoksuleikkien merkeissä, mutta samalla harjoitellaan juoksemisen eri osa-alueita koordinaatio-, lähtö- ja reaktioharjoituksilla. Juoksukoulussa kehittyvät nopeus, ketteryys ja kimmoisuus! Pallopelien puolella pelataan eri pallopelejä ja opetellaan niiden perustekniikoita ja sääntöjä. Palloilulajien lisäksi hauskaa pidetään erilaisten pelien ja pelisovellutusten parissa. Tutuksi tulevat niin koripallo, salibandy kuin norsufutis sekä monet muut lajit. Tärkeintä ryhmässä on hikoilu ja hauskanpito!  Tämä ryhmä on kätevä harrastus koulunpäivän jatkeeksi Anianpellon 1- ja 2-luokkalaisille.

 

Telinevoimistelu/Freegym 7-9v.(kaksi ryhmää), 9-10v. ja 11-12v. (Joel)

Telinevoimistelu/Freegym ryhmissä temppuillaan ja voimistellaan eri telineillä. Ryhmissä opetellaan eri telineiden perustekniikoita. Telinevoimistelussa kehittyy oman kehon tuntemus, ketteryys ja voimaominaisuudet monipuolisesti. Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymin kehittely sai ideansa syksyllä 2014 toteutetusta vanhemmille suunnatusta selvityksestä ”Mitä vanhempi haluaa lapsen liikuntaharrastukselta?” Vastuuohjaaja Joel on suorittanut voimisteluliiton erillisen Freegym -koulutuksen.  Et tarvitse aiempaa kokemusta ilmoittautuaksesi Telinevoimistelu/Freegym tunneille.

Urheilukoulu Ryhmät 4-6v. & 6-9v. (Joel)

Raikkaan urheilukoulussa liikutaan vauhdikkaasti ja monipuolisesti. Kauden 2017-2018 Urheilukoulussa pääpaino on urheilulajien monipuolisuudessa. Raikkaan perinteiset lajit yleisurheilu, suunnistus ja hiihto tulevat urheilukoulussa tutuksi, mutta lisäksi päästään palloilun pariin. Lajiin katsomatta kehitetään urheilukoulussa monipuolisesti kehontuntemusta ja perusmotoriikkaa. Jokainen tunti sisältää runsaasti juoksemista, hyppäämistä ja ketteryyttä. Raikkaan Urheilukoulussa pääasia on hikoilu ja hauskanpito! Urheilukoulu aloittaa syyskuussa yleisurheilulla ulkona urheilukentällä ja siirtyy sisään liikuntahalliin säiden kylmetessä. 

Kilpurit/ Yleisurheiluvalmennus 8-13v. (Joel ma, Kimmo to)

Kilpureissa harjoitellaan eri ominaisuuksia kehittäen ja yleisurheilun lajitaitoja opetellen. Kilpureihin tullaksesi ei vaadita aiempaa lajitaustaa, vaan innostus urheiluun ja hyvä asenne yleisurheiluharjoitteluun riittää. Kaudella 2017-2018 Kilpureilla on kahdet treenit viikossa, ti/to. Kilpurien treenit jatkuvat myös kesäkausilla.  Kilpureita kannustetaan osallistumaan kesän seuran omien seurakisojen lisäksi muihinkin kilpailuihin, mutta kilpaileminen ei ole pakollista. Kilpurit treenaavat alkuun ulkona ja siirtyvät sisään Liikuntahalliin lokakuun aikana. Maanantain ja torstaina treenien lisäksi kestävyysjuoksusta kiinnostuneille on oma Kimmon vetämä ryhmä tiistaisin klo 17-18.30.

 

Vauvajumppa 3-12kk + aikuinen (Kimmo)

Vauvajumppa on aikuisen ja alle vuoden ikäisen lapsen reipas liikuntatuokio ja hauskaa yhdessäoloa. Vauvajumpassa jumpataan lapsi sylissä, tehdään lihaskuntoliikkeitä vauvan painoa käyttäen, lorutellaan ja rauhoitutaan. Vauvajumpassa vain mielikuvitus on rajana. Aiemmilla kausilla vauvojen kanssa ollaan päästy kokeilemaan kuperkeikkoja, ihmetelty värien maailmaa, pelattu pallopelejä ja temppuiltu ilmapalloilla. Jumpatessa kunto kohoaa ja vauvan käsittelyvarmuus kasvaa. Aikuisen liikkuessa vauva saa sylissä kokemuksen liikkeen rytmistä ja musiikista. Jumppa kehittää samalla vauvan ajattelutaitoa, minäkuvaa sekä valmiuksia sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Vauvajumppa on myös oiva paikka samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten tapaamiseen. Jumppaamassa vauvan kanssa voi äidin sijaan olla myös isä, täti,isovanhempi tai vaikkapa kummi. Vauvaumppa itsessään kestää 45 minuuttia. Jumpan lisäksi valmistautumisaikaa ennen jumppaa on 15 minuuttia ja jumpan jälkeen samassa tilassa ehtii rauhassa pukea ja tarvittaessa vaihtaa vaipan, imettää tai syöttää lapsen. Vauvajumpan ohjaus sii

Taaperoliikunta 1-2,5v. + aikuinen & Perheliikunta 2,5-4v. + aikuinen (Joel)

Taapero -ja perheliikunta ovat lapsen ja aikuisen yhteinen liikuntatuokio, jossa puretaan energiaa, harjoitetaan perusliikunnan taitoja ja vietetään riemukkaita yhteisiä hetkiä. Liikuntatuokio sisältää erilaisia liikuntaleikkejä musiikin kanssa ja ilman, yhteisiä pallopelejä, lihaskuntotuokioita, juoksuleikkejä ja monipuolisesti eri välineiden käyttöä. Samassa lapset oppivat toimimaan ryhmässä ja ottamaan muita huomioon (ikäkausille sopivaan tapaan:). Vanhemman rooli on näyttää lapselle mallia sekä olla tukena ja kannustajana. Myös vanhemmat pääsevät hikoilemaan tunneilla. Toisten lapsiperheiden ja lapsille ikätovereiden tapaaminen ovat mukavia jumpan lisukkeita.

Perheurheilukoulu (Kimmo)

Perheurheilukoulussa hikoillaan yhdessä ja opetellaan urheilun perustaitoja, eritoten yleisurheilun. Tavoitteena on ryhmä jossa jokainen pääsee hikoilemaan ja kokeilemaan taitojaan. Aikuisia ja isompia sisaruksiakin käytetään välillä "apuohjaajina". Toisaalta myös aikuiset oppivat takuulla uutta ja pääsevat mittaamaan omia taitojaan. Ryhmän koostumus on laaja ja asettaa omat haasteet, toisaalta on hienona mahdollisuutena saada kasaan mukava, yhteisöllinen ryhmä! Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan! Ryhmä jatkuu  nyt toista kautta, tällä kaudella Kimmon ohjaamana.

Kalkkisten Urheilukoulu (Kimmo)

Tervetuloa treenaamaan, oli sitten tavoitteenasi parantaa hyppy-, heitto- tai juoksusuorituksiasi tai muuten vain hankkia kova kunto. Tehdään yleisurheiluharjoitteita, mutta myös muita lajeja. Urheilukoulu sopii liikunnallisille lapsille, jotka tykkäävät tehdä treeneissä paljon toistoja ja kehittää itseään mukavan liikunnan parissa.

Cross Training pojat ja tytöt 13+ (Kimmo)

Tämä on lasten ja nuorten oma Cross Training- tunti, jossa harjoitellaan mm. kehonhallinnan, kehonpainoharjoittelun, voimailun ja juoksun tekniikoita. Joka treenissä tehdään tekniikkaa jota seuraa aina tiukempi osuus, jossa juuri opittuja taitoja käytetään heti hyväksi. Tunnin todellisena tarkoituksena on opettaa lapsille liikunnan riemua ja tapaa harjoitella, josta tulisi elmämäntapa. Tunneille alaikäraja 13v, pojille ja tytöille on omat ryhmät.

Kestävyysryhmä (Kimmo)

Tunneilla käytetään erilaisia omankeho- tai välineliikkeitä yhdistettynä juoksuun sekä liikeyhdistelmiin. Tehon jokainen määrittää itse, mutta tällä tunnilla jokainen pääsee haastamaan itseään. Tunti voi olla suoraa tekemistä tai intervalleihin jaettu. Tämä tunti antaa laajasti haastetta kropalle, polttaa kaloreita ja välillä jättää myös maitohappoa elimistöön. Tunti kehittää monipuolisesti eri kestävyyden osa-alueita.

Lentopallo lukiolaiset (Kimmo)

Harjoitetaan monipuolisesti yleistä fysiikkaa alku –ja loppuverryttelyjen muodossa. Tärkeintä on kuitenkin runsas pelaaminen ja hauskanpito! 

Palloilu 13+v (Kimmo)

Pallopelikerhossa pelataan ja kokeillaan monipuolisesti eri pallopelejä, opetellaan niiden sääntöjä ja harjoitellaan ikäkausille sopivia tekniikoita. Tutustutaan eri palloilulajeihin. Pallopelikerhossa harjaantuvat yleiset motoriset taidot niin pelaamisen kuin alku –ja loppuverryttelyjen muodossa. Myös erilaisten tilojen hahmottaminen ja pelisilmä kehittyvät. Tärkeintä pallopelikerhossa on kuitenkin runsas pelaaminen ja hauskanpito! Liikuntahallin ollessa remontissa ainakin lokakuun loppuun palloillaan ulkona!

Sirkus/temppuilu 1-2lk ja 3-6lk (Kimmo)

Ovat sekaryhmiä tytöille ja pojille. Ryhmissä harjoitellaan perusliikkumis- ja voimistelutaitoja sekä tutustutaan monipuolisesti eri välineisiin. Tässä ryhmässä on kyse hauskanpidosta ja liikunnan ilon löytämisestä. Jos et ole löytänyt itsellesi sopivaa liikuntaharrastusta etkä ehkä pidä erityisesti täsmällisesti ohjatusta liikunnasta, voi sirkus/temppuilu olla sopiva ryhmä sinulle. Ryhmässä ohjaajan rooli on luoda otolliset olosuhteet erilaiselle temppuilulle.

Anianpellon koulun kerho (Kimmo)

Liikutaan vauhdikkaasti ja monipuolisesti, pääpainon ollessa urheilulajien monipuolisuudessa. Lajiin katsomatta kehitetään urheilukoulussa monipuolisesti kehontuntemusta ja perusmotoriikkaa. Jokainen tunti sisältää runsaasti juoksemista, hyppäämistä ja ketteryyttä palloiluja unohtamatta. Pääasia on hikoilu ja hauskanpito!

Fysiikkaryhmä (Kimmo)

Ryhmässä harjoitellaan ja kehitetään yleisiä fyysisiä ominaisuuksia kuten nopeus, nopeusvoima, voima, liikkuvuus, kimmoisuus, kehonhallinta ja peruskestävyys. Harjoituksissa voidaan tehdä myös jonkun verran yleisurheilulajien lajiharjoitteita. Sopii kaiken ikäsille ja kokoisille eri lajien urheilijoille ja kuntoiljoille.