Samuel Pökälä hopealle EM-pyöräsuunnistuksen pitkällä matkalla Liettuassa 21.5.2022

Ignalinan kaupungin itäpuolella sijainnut maasto oli pyöräsuunnistukseen urastoltaan nopeakulkuinen. Aivan helpolla pyöräsuunnistajat eivät silti selvinneet, sillä paikallisen ampumahiihtostadionin maasto tarjosi myös melkoisia korkeuseroja, hyviä reitinvalintatehtäviä ja pomppuisia pikkupolkuja.

Pitkästä kilpailusta huolimatta miesten kärjessä nähtiin tiivis kilpailu mitaleista. Sveitsin Simon Braendli ajoi varmalla suorituksella voittoon lähes minuutin erolla hopeamies Samuel Pökälään. Pökälän ajo kulki vahvasti loppuun asti, ja kisan viimeiset kilometrit Andre Hagan kanssa vauhtia pitänyt Pökälä nosti sijoituksen maalissa hienosti toiseksi. Pronssille ajoi Tsekin Jiri Hradil 12 sekunnin erolla Pökälään.

– Muutaman reitinvalintavirheen varmaan tein, ja alussa ajojalat eivät tuntuneet vahvoilta. Kisa oli kuitenkin hyvin nousujohteinen, ja ajo kulki koko ajan paremmin. Hyvä kisa se oli minulta, ja tällä kerralla yksi mies oli vielä parempi, totesi hopeamitalisti Samuel Pökälä.