Asikkalan Raikkaan lajiesittely

Liikuntahanke

Syys- ja kevätkauden ryhmät 2018-2019

 

Yleisurheilukoulu 4-6v. ja 6-9v. (Sini)

Raikkaan yleisurheilukoulussa liikutaan vauhdikkaasti ja monipuolisesti. Tavoitteena on kehittää kehontuntemusta ja motorisia perustaitoja (liikkumis-, tasapaino- ja välineenkäsittelytaitoja) erilaisten leikkien, pelien ja lajiharjoitteiden avulla ikään sopivalla tavalla. Jokainen tunti sisältää runsaasti juoksemista, hyppäämistä ja ketteryyttä. Yleisurheilukoulussa pääasia on hikoilu ja hauskanpito! Ryhmät aloittavat harjoitukset ulkona urheilukentällä ja siirtyvät sisään liikuntahalliin säiden kylmetessä. 

Kilpurit 8-12v. (Sini) 

Kilpureissa harjoitellaan ja kehitetään monipuolisesti yleisurheilun lajitaitoja ja ominaisuuksia. Kilpureihin tullaksesi ei vaadita aiempaa lajitaustaa, vaan innostus urheiluun ja hyvä asenne yleisurheiluharjoitteluun riittää. Kaudella 2018-19 Kilpureilla on kahdet treenit viikossa, ma ja ke. Kilpurien treenit jatkuvat myös kesäkausilla. Kilpureita kannustetaan osallistumaan kesän seuran omien seurakisojen lisäksi muihinkin kilpailuihin, mutta kilpaileminen ei ole pakollista. Kilpurit treenaavat alkuun ulkona ja siirtyvät sisään Liikuntahalliin lokakuun aikana.

Perheliikunta 2-4v. (Sini)

Perheliikunta on lapsen ja aikuisen yhteinen liikuntatuokio, jossa puretaan energiaa, harjoitetaan perusliikunnan taitoja ja vietetään riemukkaita yhteisiä hetkiä. Liikuntatuokio sisältää erilaisia liikuntaleikkejä musiikin kanssa ja ilman, yhteisiä pallopelejä, lihaskuntotuokioita, juoksuleikkejä ja monipuolisesti eri välineiden käyttöä. Samassa lapset oppivat toimimaan ryhmässä ja ottamaan muita huomioon. Vanhemman rooli on näyttää lapselle mallia, sekä olla tukena ja kannustajana. Myös vanhemmat pääsevät hikoilemaan tunneilla. Toisten lapsiperheiden ja lapsille ikätovereiden tapaaminen ovat mukavia jumpan lisukkeita.

Telinevoimistelu/freegym 7-9v, 9-10v, 11-12v, 13-14v. (Sini)

Telinevoimistelu/Freegym ryhmissä temppuillaan ja voimistellaan eri telineillä. Ryhmissä opetellaan eri telineiden perustekniikoita. Telinevoimistelussa kehittyy oman kehon tuntemus, ketteryys ja voimaominaisuudet monipuolisesti. Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymin kehittely sai ideansa syksyllä 2014 toteutetusta vanhemmille suunnatusta selvityksestä ”Mitä vanhempi haluaa lapsen liikuntaharrastukselta?”.  Et tarvitse aiempaa kokemusta ilmoittautuaksesi Telinevoimistelu/Freegym tunneille. 

Pallopeli/juoksukoulu (Sini)

Tässä ryhmässä yhdistyvät juoksun riemu ja vauhdikkaat pallopelit. Juoksun osalta liikutaan vauhdikkaasti leikkien ja juoksun saloja opetellen. Juoksukoulussa saat takuulla hien pintaan. Juoksukoulussa pidetään hauskaa erilaisten juoksuleikkien merkeissä, mutta samalla harjoitellaan juoksemisen eri osa-alueita koordinaatio-, lähtö- ja reaktioharjoituksilla. Juoksukoulussa kehittyvät nopeus, ketteryys ja kimmoisuus! Pallopelien puolella pelataan eri pallopelejä ja opetellaan niiden perustekniikoita ja sääntöjä. Palloilulajien lisäksi hauskaa pidetään erilaisten pelien ja pelisovellutusten parissa. Tutuksi tulevat niin koripallo, salibandy kuin norsufutis sekä monet muut lajit. Tärkeintä ryhmässä on hikoilu ja hauskanpito!  Tämä ryhmä on kätevä harrastus koulunpäivän jatkeeksi Anianpellon 1- ja 2-luokkalaisille. 

Uuteen alkuun -sporttikoulu aikuiset (Sini)

Uuteen alkuun -sporttikoulu on Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) -ohjelman hanke, jonka kohderyhmänä ovat työikäiset, joilla viimeisen 5-10 vuoden aikana liikunta on ollut vähäistä. Hankkeen tavoitteena on rohkaista vähän liikkuneita lähtemään liikkeelle niin, että aktiivisesta arjesta ja liikunnasta tulisi elämäntapa. Tavoitteena myös antaa kuntoilijalle ideoita monipuolisempaan liikunnan harjoittamiseen. Uuteen alkuun -sporttikoulussa huomioidaan jokaisen oma kuntotaso. Jokaisella kerralla paneudutaan lihaskestävyyden, liikkuvuuden, ryhdin ja jaksamisen parantamiseen. Liikuntalajeina ovat mm. lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteet, kahvakuulatreenejä, keppijumppaa, kuntopalloharjoitteita, ulkolenkkejä, rappustreenejä ja yleisurheilulajikokeiluja. Kurssin alussa tehdään kuntotestit, joiden mukaan ohjaaja pystyy muokkaamaan kurssin kulkua. Testit toistetaan kurssin lopussa. 

Vauvajumppa 3-12kk + aikuinen (Anniina)

Vauvajumppa on aikuisen ja alle vuoden ikäisen lapsen reipas liikuntatuokio ja hauskaa yhdessäoloa. Vauvajumpassa jumpataan lapsi sylissä, tehdään lihaskuntoliikkeitä vauvan painoa käyttäen, lorutellaan ja rauhoitutaan. Jumpatessa kunto kohoaa ja vauvan käsittelyvarmuus kasvaa. Aikuisen liikkuessa vauva saa sylissä kokemuksen liikkeen rytmistä ja musiikista. Jumppa kehittää samalla vauvan ajattelutaitoa, minäkuvaa sekä valmiuksia sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Vauvajumppa on myös oiva paikka samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten tapaamiseen. Jumppaamassa vauvan kanssa voi äidin sijaan olla myös isä, täti,isovanhempi tai vaikkapa kummi. Vauvaumppa itsessään kestää 45 minuuttia. Jumpan lisäksi valmistautumisaikaa ennen jumppaa on 15 minuuttia ja jumpan jälkeen samassa tilassa ehtii rauhassa pukea, vaihtaa vaipan, imettää tai syöttää lapsen.

Perheurheilukoulu (Anniina)

Perheurheilukoulussa hikoillaan yhdessä ja opetellaan urheilun perustaitoja, eritoten yleisurheilun. Tavoitteena on ryhmä, jossa jokainen pääsee hikoilemaan ja kokeilemaan taitojaan. Aikuisia ja isompia sisaruksiakin käytetään välillä "apuohjaajina". Toisaalta myös aikuiset oppivat takuulla uutta ja pääsevat mittaamaan omia taitojaan. Ryhmän koostumus on laaja ja asettaa omat haasteet, toisaalta on hienona mahdollisuutena saada kasaan mukava, yhteisöllinen ryhmä! Tule rohkeasti mukaan kokeilemaan!

Cross Training pojat ja tytöt 13+ (Anniina)

Tämä on nuorten oma Cross Training- tunti, jossa harjoitellaan mm. kehonhallinnan, kehonpainoharjoittelun, voimailun ja juoksun tekniikoita. Joka treenissä tehdään tekniikkaa, jota seuraa aina tiukempi osuus, jossa juuri opittuja taitoja käytetään heti hyväksi. Tunnin todellisena tarkoituksena on opettaa nuorille liikunnan riemua ja tapaa harjoitella, josta tulisi elmämäntapa. Tunneille alaikäraja 13v, pojille ja tytöille on omat ryhmät.

Kestävyysryhmä 12v+ ja aikuiset (Anniina)

Tunneilla käytetään erilaisia omalla keholla tai välineillä tehtäviä liikkeitä yhdistettynä juoksuun sekä liikeyhdistelmiin. Tehon jokainen määrittää itse, mutta tällä tunnilla jokainen pääsee haastamaan itseään. Tunti voi olla suoraa tekemistä tai intervalleihin jaettu. Tämä tunti antaa laajasti haastetta kropalle, polttaa kaloreita ja välillä jättää myös maitohappoa elimistöön. Tunti kehittää monipuolisesti eri kestävyyden osa-alueita.

Fysiikkaryhmä 12v+ ja aikuiset (Anniina)

Ryhmässä harjoitellaan ja kehitetään yleisiä fyysisiä ominaisuuksia kuten nopeus, nopeusvoima, voima, liikkuvuus, kimmoisuus, kehonhallinta ja peruskestävyys. Harjoituksissa voidaan tehdä myös jonkun verran yleisurheilulajien lajiharjoitteita. Tämä ryhmä sopii hyvin yläkoululaisille, aikuisille ja eri lajien urheilijoille ja kuntoiljoille.

Pallopeliporukka 7-9lk ja lukiolaiset (Anniina)

Pallopelikerhossa pelataan ja kokeillaan monipuolisesti eri pallopelejä, opetellaan niiden sääntöjä ja harjoitellaan ikäkausille sopivia tekniikoita. Pallopelikerhossa harjaantuvat yleiset motoriset taidot niin pelaamisen kuin alku –ja loppuverryttelyjen muodossa. Myös erilaisten tilojen hahmottaminen ja pelisilmä kehittyvät. Tärkeintä pallopelikerhossa on kuitenkin runsas pelaaminen ja hauskanpito!

Kalkkisten koulun palloilu- ja temppuilukerho 1-3lk, 3-6lk ja 4-6v,
Vesivehmaan koulun palloilu- ja temppuilukerho 10-12v ja 6-9v 10-12v ja 6-9v,
Anianpellon koulun temppuilukerho 1-2lk (Anniina)


Nämä ovat sekaryhmiä tytöille ja pojille. Ryhmissä harjoitellaan temppuilu- ja palloilutaitoja sekä tutustutaan monipuolisesti eri välineisiin. Tässä ryhmässä on kyse hauskanpidosta ja liikunnan ilon löytämisestä. Jos et ole löytänyt itsellesi sopivaa liikuntaharrastusta etkä ehkä pidä erityisesti täsmällisesti ohjatusta liikunnasta, voi palloilu/temppuilu olla sopiva ryhmä sinulle. Ryhmässä ohjaajan rooli on luoda otolliset olosuhteet erilaiselle temppuilulle.

Honkarinne Kehonhuolto/kehonpainoharjoittelu 12v+ (Anniina)

Kehonpainoharjoittelun tavoitteena on usein näyttävien liikkeiden oppiminen. Tyypillisiä tavoiteliikkeitä ovat esimerkiksi käsilläseisonta sekä lihaskuntoliikkeet ja niiden haastavat variaatiot kuten yhden käden leuanveto. Kehonpainoharjoittelua voidaan käyttää myös esimerkiksi hyvän kunnon edistämiseen, lihasmassan hankintaan ja rasvanpolttoon. Tässä ryhmässä harjoittelemme monipuolisesti kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta oman kehon painolla.