Asikkalan Raikkaan lajiesittely

Liikuntaryhmät

 

Syys- ja kevätkauden ryhmät 2022-2023

 

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu 15.8. alkaen pääsääntöisesti myClubin kautta. Jos et ole vielä Raikkaan jäsen, rekisteröidy jäseneksi myClubissa ennen ilmoittautumista. Jäsenmaksu 2022: alle 18-vuotiaat 10 e ja aikuiset 20 e.

Lisätietoja ryhmien ohjaajalta Taru Dahlgrenilta p. 044 9700139 / toimisto@asikkalanraikas.net.

Syyslukukausi 29.8.2022-16.12.2022 (ei syyslomaviikolla 43).

Kevätlukukausi 9.1.2023-28.4.2023 (ei talvilomaviikolla 9).

 

Osallistumismaksut: (elokuu 2022-huhtikuu 2023).                                                                         

Harjoituskertoja viikossa:

1 ryhmä/vko 95 €

2 ryhmää/vko 150 €

3 ryhmää tai enemmän/vko 195 €

Syys- ja kevätlukukauden voi maksaa myös erikseen:

1 ryhmä -> syyskausi 50€ ja kevätkausi 50€

2 ryhmää -> syyskausi 77,50€ ja kevätkausi 77,50€

3 tai enemmän -> syyskausi 100€ ja kevätkausi 100€

Ryhmistä, jotka on tarkoitettu perheliikuntaan, peritään 140e/ perhe (perhemaksu). Jos ryhmässä on mukana vain yksi henkilö (ei muita perheenjäseniä) hinta on normaali 95e.

Perhemaksua ei voi yhdistää muiden ryhmien maksuihin niin, että niistä kertyisi alennusta. Perheryhmiä ovat perhepalloilu ja suunnistuksen perhevuoro. Karateryhmän maksut erikseen.

Kaikkiin ryhmiin mahtuu mukaan myös kesken kauden, kysy tällöin ryhmämaksusta ohjaajalta. Ryhmämaksut laskutetaan lokakuussa.

 

Yleisurheilukoulu 5-8v.

tiistai             17.00-18.00 Liikuntahalli / Urheilukenttä

Yleisurheilukoulussa liikutaan monipuolisesti ja ennen kaikkea hauskaa pitäen. Ryhmän tavoitteena on kehittää motorisia perustaitoja (liikkumis-, tasapaino- ja välineenkäsittelytaitoja) leikkien, pelien ja yleisurheilulajien avulla.  Jokaisella tunnilla lapsi pääsee juoksemaan, hyppimään ja pitämään hauskaa. Säiden salliessa harjoittelemme ainakin syyskuun ulkona yleisurheilukentällä.

 

Kilpurit 8-12v.

maanantai    16.30-17.30 Liikuntahalli / Urheilukenttä

torstai           16.30-17.30 Aurinkovuoren koulu / Urheilukenttä

Kilpureissa harjoitellaan ja kehitetään monipuolisesti yleisurheilun lajitaitoja ja ominaisuuksia. Kilpureihin tullaksesi ei vaadita aikaisempaa kokemusta yleisurheilusta. Hyvä asenne sekä innostus urheiluun ja yleisurheilun harjoitteluun riittävät. Kilpurit jatkavat harjoittelua myös kesäkausina ja heitä kannustetaan osallistumaan kesän kilpailuihin. Toisaalta jos kilpailut eivät ole oma juttu, kilpailut eivät ole pakollisia. Säiden salliessa harjoittelemme ainakin syyskuun ulkona yleisurheilukentällä.

 

Yleisurheiluvalmennus 12-v+

maanantai    15.00-16.30 Liikuntahalli / Urheilukenttä

torstai           19.00-20.00 Aurinkovuoren koulu / Urheilukenttä

Yleisurheiluvalmennus ryhmä on kutsuryhmä, jossa harjoittelevat jo tosissaan kilpailevat yleisurheilijat. Pääsyvaatimuksena on yu-taitomerkki C-rajan saavuttaminen jossain lajissa sekä vähintään 12- vuoden ikä. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelystä, tekniikka sekä fysiikka osiosta ja loppujäähdyttelystä. Säiden salliessa harjoittelemme alkusyksyn ulkona yleisurheilukentällä.

 

Perhepalloilu

maanantai    17.30-18.30 Liikuntahalli

Perheille tarkoitettu yhteinen liikuntahetki erilaisten pallopelien ja harjoitteiden parissa. Jokaisella tunnilla käydään läpi hieman tekniikkaa erilaisten hauskojen harjoitteiden avulla, pelataan pienpelejä sekä sovellettuja pelejä. Tunneilla tehdään myös motorisia harjoitteita sekä koordinaatiota kehittäviä harjoitteita. Tunnilla tärkeintä on perheen yhteinen aika liikunnan parissa, hauskanpito sekä liikunnan ilo.

 

Suunnistajien ohjattu salivuoro

tiistai 18.05-19.35 Liikuntahalli

Ohjatussa tunnin mittaisessa osiossa keskitytään pääasiassa fysiikkaharjoitteluun sekä juoksuharjoitteluun suunnistustehtäviä unohtamatta. Treeneissä tarkoituksena on harjoittaa kunnon eri osa-alueita ja kehittää kestävyyskuntoa. Jokaisessa harjoituksessa on oma teemansa, jonka mukaan harjoittelemme sen kerran. Esim. porrasjuoksu, kuntopiiri, suunnistusharjoitus... Loppu puoli tuntia on varattu pelailuun.

 

Motoriikkakerho 5-8.v

torstai 17.30-18.30 Aurinkovuoren koulu

Motoriikkakerho on tarkoitettu 5-8 -vuotiaille lapsille, jotka hyötyvät motoristen taitojen ja kehonhahmottamisen harjoittelusta ja tuesta. Ryhmän tavoitteena on mm. tasapainon, koordinaation, kehonhallinnan sekä ryhmätoiminnan kehittäminen leikin ja liikuntaharjoitteiden avulla. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Asikkalan kunnan liikuntapalveluiden kanssa ja ilmoittautuminen tapahtuu liikuntapalveluiden kautta:      Elise Kettunen 044 778 00773 (elise.kettunen@asikkala.fi) tai www.asikkala.fi/ilmoittautuminen.

 

Karate

keskiviikko 18.00–19.00 Anianpellon koulu

Alaikäraja 7-vuotta tai harrastajan vanhempien myös osallistuessa voidaan tapauskohtaisesti sopia toisin.

Harjoittelu tapahtuu ohjatusti Sensein (opettaja) johdolla harrastajien omia kehitystoiveita huomioiden.

Harjoitusasuna esim. verryttelyhousut ja t-paita tai karatepuku.
Vyötesteihin osallistuessa tai jonkin asteisen karatevyön suorittaneena asusteena on karatepuku.

Harjoituksissa harjoitellaan Shotokan tyylisuunnan mukaisia karatetekniikoita.
Karate ei ole ainoastaan urheilulaji, sillä henkisen puolen kehittämisellä on karatessa tärkeä merkitys ja lajia luonnehtii tiukka budoetiketti.
Budoetiketti ilmenee hyvinä tapoina, harjoitusvastustajan kunnioittamisena ja vyöarvojen hierarkiana.
Tässä ryhmässä voi kuitenkin harjoitella omien kehitystavoitteiden mukaisesti ja halutessaan olla suorittamatta karatevöitä.

Ensimmäisen kauden aikana opetellaan torjuntoja, lyöntejä, potkuja, asentoja, liikkumista sekä pariharjoittelua ja liikesarjoja.
Harjoitukset ovat monipuolisia, koko kehoa ja mieltä kehittäviä, ne sopivat kaikille kunnosta ja iästä riippumatta.
Karate sopii monipuolisuutensa takia erinomaisesti oheislajiksi myös monen muun urheilulajin rinnalle.

Valmentajana toimii Mika Virkkunen (5.dan musta vyö), joka on kilpaillut karatessa kansainvälisellä tasolla menestyksekkäästi useiden vuosien ajan. Kilpailu-uran jälkeen hän on toiminut Suomen Karateliiton maajoukkuevalmentajana sekä valmentanut useita vuosia karaten harrastusryhmiä kidseistä aikuisiin.
  Mika on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon Vierumäen urheiluopistossa ja on mukana myös Asikkalan Raikkaan yleisurheiluvalmennuksessa.