Asikkalan Raikkaan lajiesittely

Liikuntaryhmät

Syys- ja kevätkauden ryhmät 2021-2022

Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu pääsääntöisesti MyClubin kautta. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä ryhmien vetäjään Jasmine Hyvönen, puh. 044 9700139 tai sähköposti toimisto@asikkalanraikas.net

Syyslukukausi on 6.9.2021-16.12.2021 (ei syyslomaviikko 43). Kevätlukukausi on 10.1.2022-28.4.2022 (ei hiihtoma).

Osallistumismaksut: (syyskuu 2021-huhtikuu 2022), huomaa jäsenmaksu, joka pitää maksaa, ei sisälly ryhmämaksuun. Jos aloitat myöhemmin, kysy ryhmämaksusta ohjaajalta.

Harjoituskertoja viikossa:

1 ryhmä/vko 95 €

2 ryhmää/vko 150 €

3 ryhmää tai enemmän/vko 195 €

Syys- ja kevätlukukauden voi maksaa myös erikseen:

1 ryhmä/ vko/lukukausi 47,50 €

2 ryhmää/ vko /lukukausi 75 €

3 ryhmää tai enemmän/vko 97,50 €

Jäsenmaksu 2021: aikuinen 20 €, alle 18-vuotiaat 10 €

Ryhmistä, jotka on tarkoitettu perheliikuntaan peritään 140e/ perhe (perhemaksu). Jos ryhmässä on mukana vain yksi henkilö (ei muita perheenjäseniä) hinta on normaali 95e.

Perhemaksua ei voi yhdistää muiden ryhmien maksuihin niin, että niistä kertyisi alennusta. Perheryhmiä ovat perheliikunta, perhepalloilu ja suunnistuksen perhevuoro. Karateryhmän maksut erikseen.

Ryhmämaksut laskutetaan lokakuussa.

Perheliikunta 2-5v.

Perheliikunnassa lapsi ja vanhempi kokevat liikunnan ja yhdessä olon riemun. Jokaisella liikuntakerralla on oma teema. Lämmittelemme alkuun teeman mukaisesti leikkien ilman musiikkia tai musiikin kanssa, teeman mukainen osio sekä loppuleikki ja yhteinen lopetus. Lapset oppivat ryhmässä toimimista sekä muiden huomioimista. Vanhempien rooli liikuntakerroilla on esimerkin näyttäminen sekä lapsen innostaminen, avustaminen ja kannustaminen. Liikuntakerroilla sekä lapsi että vanhempi pääsevät nauttimaan liikunnasta ja yhdessä tekemisestä.

 

Perhepalloilu

Perheille tarkoitettu yhteinen liikuntahetki erilaisten pallopelien ja harjoitteiden parissa. Jokaisella tunnilla käydään läpi hieman tekniikkaa erilaisten hauskojen harjoitteiden avulla, pelataan pienpelejä sekä sovellettuja pelejä. Tunneilla tehdään myös motorisia harjoitteita sekä koordinaatiota kehittäviä harjoitteita. Tunnilla tärkeintä on perheen yhteinen aika liikunnan parissa, hauskanpito sekä liikunnan ilo.

 

Liikunta/motoriikkakerho 5-8 v

Ryhmässä harjoitellaan perumotoriikan taitoja leikinomaisesti.

 

Yleisurheilukoulu 5-8v.

Yleisurheilukoulussa liikutaan monipuolisesti ja ennen kaikkea hauskaa pitäen. Ryhmän tavoitteena on kehittää motorisia perustaitoja (liikkumis-, tasapaino- ja välineenkäsittelytaitoja) leikkien, pelien ja yleisurheilulajien avulla.  Jokaisella tunnilla lapsi pääsee juoksemaan, hyppimään ja pitämään hauskaa. Aloitamme syksyn ulkona, mutta ilmojen kylmetessä siirrymme sisälle.

 

Kilpurit 8-12v.

Kilpureissa harjoitellaan ja kehitetään monipuolisesti yleisurheilun lajitaitoja ja ominaisuuksia. Kilpureihin tullaksesi ei vaadita aikaisempaa kokemusta yleisurheilusta. Hyvä asenne sekä innostus urheiluun ja yleisurheilun harjoitteluun riittävät. Kilpurit harjoittelevat kaksi kertaa viikossa maanantaisin sekä torstaisin. Kilpurit jatkavat harjoittelua myös kesäkausina ja heitä kannustetaan osallistumaan kesän kilpailuihin. Toisaalta jos kilpailut eivät ole oma juttu, kilpailut eivät ole pakollisia. Harjoittelu aloitetaan yleisurheilukentällä, ja säiden kylmetessä siirrymme sisälle.

 

Lentopallokoulu 1-2lk.

Lentopallokoulussa harjoittelemme leikkien ja pelien avulla heittämistä, lentopallon peruskosketuksia (sormi-, hiha-, iskulyöntiä, ala-aloitusta), pallotaituruutta sekä myöhemmin peliä. Mahdollisuus myös joukkueen perustamiseen, mikäli halukkaita osallistujia on tarpeeksi. Lentopallokoulussa tärkeintä on hauskuus, liikunnan ilo ja uuden oppiminen, olet tervetullut mukaan, vaikka aikaisempaa kokemusta tai käsitystä olisikaan lajista.

 

Lentopallokoulu 3-6lk.

Lentopallokoulussa harjoittelemme leikkien ja pelien avulla heittämistä, lentopallon peruskosketuksia (sormi-, hiha-, iskulyöntiä, ala-aloitusta), pallotaituruutta sekä myöhemmin peliä. Mahdollisuus myös joukkueen perustamiseen, mikäli halukkaita osallistujia on tarpeeksi. Lentopallokoulussa tärkeintä on hauskuus, liikunnan ilo ja uuden oppiminen, olet tervetullut mukaan, vaikka aikaisempaa kokemusta tai käsitystä olisikaan lajista.

 

Yleisurheilu-valmennus 12-v+

Yleisurheilu-valmennus ryhmä on kutsuryhmä, jossa harjoittelevat jo tosissaan kilpailevat yleisurheilijat. Pääsyvaatimuksena on yu-taitomerkki C-rajan saavuttaminen jossain lajissa sekä vähintään 12- vuoden ikä. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa; tiistaisin sekä torstaisin. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelystä, tekniikka sekä fysiikka osiosta ja loppujäähdyttelystä.  

 

Kestävyys/fysiikkaryhmä 12v+ ja aikuiset (syyskauden toiminta peruttu. Jos innokkaita löytyy, pyritään aloittamaan kevätkaudella)

Harjoitukset tässä ryhmässä ovat kovatehoisia ja -tempoisia. Jokainen kuitenkin harjoittelee sen päivän kunnon mukaisesti. Tunti kehittää monipuolisesti kunnon eri osa-alueita, sillä teemme esimerkiksi porrastreenejä, Hiit-treenejä, circuit-harjoittelua yms. Käytämme siis tunnilla sekä oman kehon painoa että välineitä monipuolisesti. Joka tunnilla käydään kehon lihaksisto monipuolisesti läpi ensin lämmitellen, jonka jälkeen varsinainen harjoitusosio ja loppuun vielä jäähdyttelyt ja venyttelyt. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat haastaa itsensä ja kroppansa pilke silmäkulmassa.

Suunnistajien ohjattu salivuoro

Ohjatussa tunnin mittaisessa osiossa keskitytään pääasiassa fysiikkaharjoitteluun sekä juoksuharjoitteluun suunnistustehtäviä unohtamatta. Treeneissä tarkoituksena on harjoittaa kunnon eri osa-alueita ja kehittää kestävyyskuntoa. Jokaisessa harjoituksessa on oma teemansa, jonka mukaan harjoittelemme sen kerran. Esim. porrasjuoksu, kuntopiiri, suunnistusharjoitus... Loppu puoli tuntia on varattu pelailuun.

 

Karate

Alaikäraja 7-vuotta tai harrastajan vanhempien myös osallistuessa voidaan tapauskohtaisesti sopia toisin.

Harjoittelu tapahtuu ohjatusti Sensein (opettaja) johdolla harrastajien omia kehitystoiveita huomioiden.

Harjoitusasuna esim. verryttelyhousut ja t-paita tai karatepuku.
Vyötesteihin osallistuessa tai jonkin asteisen karatevyön suorittaneena asusteena on karatepuku.

Harjoituksissa harjoitellaan Shotokan tyylisuunnan mukaisia karatetekniikoita.
Karate ei ole ainoastaan urheilulaji, sillä henkisen puolen kehittämisellä on karatessa tärkeä merkitys ja lajia luonnehtii tiukka budoetiketti.
Budoetiketti ilmenee hyvinä tapoina, harjoitusvastustajan kunnioittamisena ja vyöarvojen hierarkiana.
Tässä ryhmässä voi kuitenkin harjoitella omien kehitystavoitteiden mukaisesti ja halutessaan olla suorittamatta karatevöitä.

Ensimmäisen kauden aikana opetellaan torjuntoja, lyöntejä, potkuja, asentoja, liikkumista sekä pariharjoittelua ja liikesarjoja.
Harjoitukset ovat monipuolisia, koko kehoa ja mieltä kehittäviä, ne sopivat kaikille kunnosta ja iästä riippumatta.
Karate sopii monipuolisuutensa takia erinomaisesti oheislajiksi myös monen muun urheilulajin rinnalle.

Valmentajana toimii Mika Virkkunen (5.dan musta vyö), joka on kilpaillut karatessa kansainvälisellä tasolla menestyksekkäästi useiden vuosien ajan. Kilpailu-uran jälkeen hän on toiminut Suomen Karateliiton maajoukkuevalmentajana sekä valmentanut useita vuosia karaten harrastusryhmiä kidseistä aikuisiin.
  Mika on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon Vierumäen urheiluopistossa ja on mukana myös Asikkalan Raikkaan yleisurheiluvalmennuksessa.