Hippo-suunnistuskoulu 2023

Tervetuloa Hippo-suunnistuskouluun!

Lähde mukaan Asikkalan Raikkaan ja OP:n yhteistyössä tarjoamaan suunnistuskouluun! Haluamme tarjota iloa, kokemuksia ja uusia suunnistus- ja metsässä liikkumisen taitoja. Suunnistuskoulu on suunnattu 6-16-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Hippokoulu on uusille tai hyvin vähän suunnistusta harrastaneille suunnattu alkeissuunnistuskoulu. Se pidetään keväällä 4 kertaa ja sen jälkeen integroidutaan 3 aiempaan tasoryhmään taitojen ja iän mukaan. Suunnistuskoulukertoja on tänä vuonna yhteensä 11; 6 kertaa keväällä ja 5 syksyllä.

“Konkareille” suunnistuskoulu alkaa heti omassa tasoryhmässä. Alle 10-vuotias osallistuu suunnistuskouluun aina yhdessä vanhemman kanssa. Harjoitukset pidetään klo 18.00 - 19.30, säästä riippumatta, eri paikoissa, joihin lapsi tarvitsee kyydin. Ryhmiä yhdistellään harjoitusten ja tilanteen mukaan.

Tasoryhmät

Suunnistuskoulu 2022 tasot

Karttakatit on tarkoitettu suunnistusta hiukan aiemmin harrastaneille lapsille (n. <10 v). Kompassikollit (n. 11-12 v, TR-taso) kykenevät kiertämään rastireitin itsenäisesti ja osaavat suunnistuksen alkeet. Kisakissat (n. 12 v alk.) ovat suunnistaneet pitkään ja he pystyvät menemään suoria reittejä itsenäisesti. Ryhmissä kehitetään suunnistustaitoja asteittain haastavampien harjoitusten avulla.

Kaikkien eri ryhmien harjoitukset järjestetään samanaikaisesti ja samassa maastossa, mutta paikka on vaihtuva, jotta päästään eri kartoille. Ryhmillä on omat vastuuvalmentajat ja omat rata- ja teoriatreenit.

Iltarasteille kannattaa tutustua yhdessä vanhemman kanssa keskiviikko-iltaisin. Lapsilla on tuolloin mahdollisuus mennä helppo rata itse tai vaativampi tukeutuen aikuiseen. Iltarastit ovat lapsille ilmaisia. Helpoin C- tai D-rata on noin 2 km pitkä, kun taas pisin A-rata on noin 6 km pitkä ja haastava rata. Iltarastit toimivat varsinkin isommille lapsille toisena viikkotreeninä. Katso iltarastiaikataulut Raikkaan sivuilta

Vanhemmat: Vanhempia toivotaan mukaan suunnistuskouluun avustamaan omia ja miksei muidenlapsia omien kykyjensä mukaan. Alle 10-vuotiailla ja juuri aloittaneilla on syytä olla vanhempi mukana.

Kompassicup: Alueen oma matalan kynnyksen osakilpailuista koostuva sarjakisa, joihin osallistuminen on vapaaehtoista ja kivaa! Mukana on myös For Fun ratoja niille, joista kilpailut tuntuvat liian jännittäviltä tai epämukavilta. Yksi kisa järjestetään Asikkalassa, muut Päijät-Hämeen alueella.

Ohjaajat: Vastuuohjaajina Katariina Latva, Anniina Breilin ja Kati Ruponen. Lisäksi nuoria ja aikuisia muina ohjaajina. Jos haluat tulla mukaan ohjaamaan, ota rohkeasti yhteyttä!

Tulevan kauden nostoja

17.4. ilmoittautuminen, aloitus. Hippo-alkeiskoulu 4 kertaa.
29.5. Oma kompassi-cup-kisa Vääksyssä, vanhan ampumaradan luona Suojalassa. Kaikki mukaan!
19.6. MOBO-rastit. Lataa MOBO-appi etukäteen ja kokeile kännykkäsuunnistusta.
16.9. Oma leiripäivä, jossa suunnistetaan, leikitään, syödään ja vietetään vapaa-aikaa yhdessä ja päätetään kausi yhdessä. Pieni leirimaksu ruokakulujen kattamiseksi.

Hinta: Suunnistuskoulun hintaan (50 €) sisältyvät ohjaus, suunnistuskoulumateriaali, iltarastit. Kompassicup:iin osallistuminen vaatii kilpailulisenssin, joka sisältää myös tapaturmavakuutuksen. Tällöin tulee maksaa AR:n jäsenmaksu (10 €).

Yhteenveto: Omia maanantai-treenejä 11, kesätauko kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Kompassikisoja 4 kertaa. Erillinen leiripäivä syksyllä. Alkuun pääsemiseksi tarvitset vain ulkoilua kestävät vaatteet ja kengät (joko lenkkarit ja nastarit) sekä kompassin!