Asikkalan Raikkaan lajiesittely

Suunnistuskoulu

Hippo

Hippo perheseikkailu

Tervetuloa Hippo-perheseikkailuun Asikkalaan maanantaina 29.4.2024!

Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua koko perheen voimin suunnistukseen kolmen erilaisen puuhapisteen kautta. Tapahtuman kesto on noin 1,5 tuntia, jonka aikana on mahdollisuus vapaasti kiertää puuhapisteillä omaan tahtiin. Tapahtuma on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua erikseen.

Paikka: Anianpellonkoulu

Ajankohta: 17:30-19:00

Tervetuloa seikkailemaan suunnistuksen maailmaan!

 

 

Asikkalan Raikkaan alkeis-suunnistuskoulut 2024

ma 6.5, ma 13.5, ma 20.5, ma 27.5, ke 29.5 Molemmat ryhmät klo 17:30-> (iltarastit)

Hippo -koulu 6-10v 17:00-18:00

starttikurssi 11-16v 18:00-19:00

Ilmoittautuminen https://asikkalanraikas.myclub.fi/login Ilmoittautuminen vaatii kirjautumisen tai uusien jäsenien rekisteröitymisen. Suunnistuskoulut löytyvät kurssit osiosta.

Ei osallistumismaksua, seuran jäsenyys vaaditaan. Jäsenmaksu alle 18v.10€

Hippo -koulussa tutustumme karttaan sekä harjoittelemme suunnistuksen perustaitoja erilaisin leikein ja karttaharjoituksin. Hippo -kouluun osallistuvilta toivomme vanhempien mukanaoloa harjoituksissa.

Starttikurssilla opettelemme suunnistuksen perustaitoja teorian sekä erilaisten suunnistusharjoituksien avulla.

Ilmoittautuminen https://asikkalanraikas.myclub.fi/flow/login Vaatii uusien jäsenten rekisteröitymisen. Ryhmät löytyvät kurssit osiosta.

Nuorten suunnistajien treenit

Tervetuloa mukaan Raikkaan suunnistustreeneihin. Nämä korvaavat aiemman jo kokemusta saaneiden lasten nuorten suunnistuskoulun. Edelleen haluamme tarjota iloa, kokemuksia ja uusia suunnistus- ja metsässä liikkumisen taitoja 10-16-vuotiaille jo aiemmin suunnistusta harrastaville.

Suunnistustreenit järjestetään pääsääntöisesti maanantaisin klo 18-19.30 vaihtuvassa paikassa, 6 kertaa keväällä ja 5 kertaa syksyllä. Aloituskerta ma 6.5. klo 18 alkeissuunniskoulun eli hippokoulun perää, lähtö Vääksyn urheilukentältä. Treenipaikka on vaihtuva ja näkyvissä myclubissa, jonne myös ilmoittauminen toivottavaa joka kerta.

Treeneissä on alkulämmittelyn jälkeen yleensä tarjolla 3 eri tason suunnistusharjoitusta. Käymme läpi myös teoriaa, kartanlukua ja reitinvalintaa; kertaamme kompassin käyttöä ja harjoittelemme maastonlukua.  Vastuuohjaajana/ratamestarina on vaihtelevasti Katariina Latva, Anniina Breilin tai Järvisen perhe.

Tasovaatimuksena on itsenäinen helpon suoran radan suoritus metsässä (HD 10 suora). Vanhemmille on tarjolla 12-14-16 tasoisia ratoja.

Mukaan kompassi, karttamuovi ja hyvät lenkkarit/nastarit.

Vanhemmat: Vanhempia toivotaan mukaan suunnistuskouluun avustamaan omia ja miksei muiden lapsia omien kykyjensä mukaan. Epävarmoille suunnistajille on syytä olla vanhempi mukana.

Suunnistustreenien hinta 50€ /kesäkausi

Kompassicup

Alueen oma matalan kynnyksen osakilpailuista koostuva sarjakisa, joihin osallistuminen on vapaaehtoista ja kivaa! Mukana on myös For Fun ratoja niille, joista kilpailut tuntuvat liian jännittäviltä tai epämukavilta. Yksi kisa järjestetään Asikkalassa (21.8), muut Päijät-Hämeen alueella.

Iltarastit

(ke toukokuusta elokuun loppuun) kannattaa tutustua yhdessä vanhemman kanssa keskiviikko-iltaisin. Lapsilla on tuolloin mahdollisuus mennä helppo rata itse tai vaativampi tukeutuen aikkuiseen. Iltarastit ovat lapsille ilmaisia. Helpoin C- tai D-rata on noin 2 km pitkä, kun taas pisin A-rata on noin 6 km pitkä ja haastava rata. Iltarastit toimivat varsinkin isommille lapsille toisena viikkotreeninä. Katso iltarastiaikataulut Raikkaan sivuilta. Kaikki alle 18 -vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

 

 

Kaudet: