Halikko-viesti 2019

Lauantaina 26.10. suunnistettiin monelle kauden viimeinen suunnistuskilpailu, 15-osuuksinen Halikko-viesti Salossa. Raikas sai kilpailuun muutaman vuoden tauon jälkeen oman joukkueen, joka valitettavasti hylättiin väärällä rastilla käynnin takia. Tämä ei kuitenkaan osallistujia haitannut, sillä kannustavassa yhteishengessä suunnistaminen oli kivaa vesisateesta huolimatta.

Raikkaan viestin aloitti vasta 14-vuotias Roni-Eemil Norrbacka, joka suoriutui osuudesta odotusten mukaisesti ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 78. Koska 15 perättäistä osuutta lokakuun lopussa tarkoittaisi pitkää kilpailupäivää ja yösuunnistusta viimeisille osuuksille, juoksee osuuksilla 2-5 kolme suunnistajaa samaan aikaan omilla radoillaan. Toiselle osuudelle nuo kolme lähtevät samaan aikaan, mutta heistä kukin lähettää vaihtoon saapuessaan vain yhden suunnistajan seuraavalle osuudelle. Osuuden 14 suunnistaja saa lähteä matkaan vasta kun kaikki kolme 5. osuuden suunnistajaa ovat saapuneet vaihtoon.

Raikkaan joukkueesta toiselle osuudelle lähtivät Oskar, Joona ja Samuel. Samuel saapui heistä vaihtoon ensimmäisenä ja 10 minuutin välein vaihtoon saapuivat myös Joona ja Oskar. Toisen osuuden juoksijat paransivat joukkueen sijoitusta 12 sijalla.

Kolmannelle osuudelle ensimmäisenä pääsi Katja, joka saapui myös ensimmäisenä seuraavaan vaihtoon. Iida-Maria juoksi tämän osuuden nopeimman ajan asikkalalaisista ja saapui vaihtoon vain 2 minuuttia Katjan jälkeen. Osuuden kolmas juoksija Vesa piti eron suht samana ja saapui reilu 10 minuuttia muiden jälkeen vaihtoon. Joukkueen sijoitus nousi myös tällä osuudella ja vaihdossa kaikkien suoritettuaan osuutensa Raikas oli viestin 59.

Neljännelle osuudelle lähtivät Mona, Aki ja Antti. Heidän osuusaikansa olivat tasaisia, sillä eroa nopeimman ja hitaimman välillä oli alle 3 minuuttia. Järjestys ja aikaerot vaihtoon tullessa olivat lähes samat kuin osuudelle lähtiessä. Tasaisella suunnistuksella joukkue nousi sijalle 54.

Viides osuus oli viimeinen kolmen suunnistajan osuus ja sen juoksivat Matti, Lauri ja Seppo N. Osuudella kuitenkin kävi valitettava hylkäys, kun yksi rasti leimattiin väärin. Tässä vaiheessa viestiä Raikas oli jäänyt jo kauas kärjen tahdista ja siksi joukkueen kaksi viimeistä osuutta lähtivät yhteislähdössä osuuksilleen. Kahdella viimeisellä osuudella Leena ja Seppo J suunnistivat hyvät suoritukset omilla hyvillä tasoillaan.

 

Hylkäyksiä sattuu itse kullekin vuorollaan ja ne kuuluvat lajin luonteeseen. Joukkueessa vallitsi koko päivän mukava toisia kannustava ilmapiiri kehnosta säästä huolimatta. Joukkueella ei ollut menestymistavoitteita, vaan tavoitteena oli saada joukkue kasaan ja viettää mukava syksyinen kilpailureissu. Ensi vuonna tavoitteena on osallistua Ruotsissa järjestettävään 25-osuuksiseen seuraviestiin 25Mannaan.