Artikkelit 2019

joulukuu

 • Tukirahaa 7-15-vuotiaiden lasten harrastamiseen

  Asikkalan kunta on saanut aluehallintovirastolta hankerahaa tukemaan 7-15-vuotiaiden asikkalalaisten lasten ja nuorten liikuntaharrastusta. Tuki on ensisijaisesti tarkoitettu perheille, joiden taloudellinen tilanne on haastava. Perheet hakevat tukea suoraan kunnan liikuntapalveluilta ja kunta maksaa tukirahan myöhemmin yhdistyksen tilille, jonka toiminnassa lapsi/nuori on mukana. Ensimmäinen haku päättyy 31.1.2020. Tukea voi saada maksimissaan 50 euroa kuukaudessa lasta kohden.

lokakuu

 • Halikko-viesti 2019

  Lauantaina 26.10. suunnistettiin monelle kauden viimeinen suunnistuskilpailu, 15-osuuksinen Halikko-viesti Salossa. Raikas sai kilpailuun muutaman vuoden tauon jälkeen oman joukkueen, joka valitettavasti hylättiin väärällä rastilla käynnin takia. Tämä ei kuitenkaan osallistujia haitannut, sillä kannustavassa yhteishengessä suunnistaminen oli kivaa vesisateesta huolimatta.

syyskuu

 • Vakuutusasiaa

  Syksy on käynnistynyt vauhdikkaasti ryhmien osalta. Kaikissa ryhmissä on ollut havaittavissa innokkuutta ja hyvää tekemisen meininkiä. Ryhmissä on tarkkaan suunnitellut harjoitteet ja temppuja harjoitellaan turvallisuus edellä, mutta siltikään aina ei voi välttyä loukkaantumisilta. Raikas ei vakuuta ohjatuissa liikuntaryhmissä mukana olevia lapsia, nuoria tai aikuisia, joten huolehtikaa, että teillä on asianmukainen tapaturmavakuutus sattumusten varalle.

elokuu

 • Maanantaina se alkaa!

  Raikkaan syksyn liikuntatunnit alkavat maanantaina yleisurheilun merkeissä. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina luvassa niin telinejumppaa, perheliikuntaa, yleisurheilukoulua, suunnistajien salivuoroa kuin kestävyys/fysiikka-ryhmääkin. Tunneilla luvassa liikunnan riemua, yhdessä tekemistä ja hikipisaroiden vuodatusta. Tule mukaan liikkumaan! Ilmoittautumisen tunneille voit tehdä helposti myClubin kautta. Artikkelista näet tarkat tuntikuvaukset jokaiselle tunnille.

 • Jukolan viestin hakeminen 2024 tai 2025

  Asikkalan Raikas ja Rastivarsat ovat päättäneet hakea Jukolan viestin järjestämisoikeutta vuodelle 2024 tai 2025 Vesivehmaan lentokentälle. Lentokentän alue on kisaan paras mahdollinen, sillä avointa aluetta on lähes 50 hehtaaria, maasto alkaa heti kentän vierestä ja paikalle on helppo saapua. Samassa paikassa järjestettiin Jukolan viesti edellisen…

 • Harrastemessuilla lajikokeiluja

  Asikkalan Raikas osallistui keskiviikkona 28. elokuuta Asikkalan kunnan järjestämille harrastusmessuille, jossa eri yhdistykset ja yritykset esittelivät harrastusmahdollisuuksiaan Asikkalassa. Raikkaan pisteellä urheilukentällä pääsi tapaamaan uuden seuratyöntekijän Miian, testaamaan mölkyn heittoa tasapainolaudalta, yleisurheilijoiden pisteellä turbokeihään heittoa ja kilpailukorkeudella olleita aitajuoksuaitoja sekä suunnistajien pisteellä labyrinttisuunnistusta. Lajikokeilijoita oli runsaasti,…

 • Raikkaan liikuntatunnit starttaavat maanantaina 2.9.

  Syksyn liikuntatunnit starttaavat maanantaina 2.9. Raikkaan uuden liikunnanohjaajan Miian johdolla. Miia odottaa innolla uusien kasvojen tapaamista ja liikunnan riemua. Ilmoittautuminen syksyn tunneille käynnistyy ensi viikon maanantaina 19.8. klo: 18 myClub-jäsenpalvelun kautta. Syksyn tunneilla tärkeintä on liikunnan riemu ja hauskan pitäminen. Toisaalta jokaisella tunnilla taatusti hiki virtaa. Lähde siis rohkeasti mukaan uuden tai vanhan liikuntaharrastuksen pariin.

 • 9 AM-mitalin viikonloppu Orimattilassa

  Kuluneena viikonloppuna suunnistettiin Orimattilassa AM-pitkämatka ja -viesti. Edes sunnuntain kaatosade ja viestin alussa jyrissyt ukkonen eivät haitanneet hyvää kilpailufiilistä, joka kilpailupaikalla oli havaittavissa. Hyvä tekemisen meininki näkyi myös tuloksissa, sillä pitkältä matkalta saimme seitsemän AM-mitalia ja viestistä kaksi.

 • Samuelille MM-viestipronssia ja 4. sija pitkältä matkalta

  Samuel Pökälä osallistui 28.7.-3.8. pyöräsuunnistuksen MM-kilpailuihin Tanskan Viborgissa. Viime vuonna comebackin lajiin tehnyt mies teki tasaisen vahvoja suorituksia koko kilpailuviikon ajan ja saavutti Suomelle viestipronssia yhdessä Jussi Laurilan ja Pekka Niemen kanssa. Henkilökohtainen mitalikaan ei ollut kaukana, sillä Samuel sijoittui neljänneksi pitkällä matkalla. Vaikka etukäteen…

 • Anianpellon markkinajuoksu

  Anianpellon markkinajuoksu juostaan tulevana perjantaina 9.8. klo 17.45. Juoksumatka on perinteinen 4,6km reitti, joka kiertää kauniissa maisemissa Kalmarin rannasta kanavan alueelle ja takaisin. Sarjoja kilpailussa on miesten ja naisten sarjat, sekä nuorille N/M17 sarjat. Kaikissa sarjoissa kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin, M/N 100/75/50e ja nuorten sarjoissa…

heinäkuu

 • Fin5 2019 ehkäpä menestyksekkäin rastiviikko Raikkaan historiassa!

  Kesän toinen rastiviikko, Fin5, juostiin heinäkuun 14.-19. päivä Kuopion Tahkolla. Rastiviikko oli raikkaalaisittain ehkäpä koko seurahistorian menestyksekkäin, sillä kilpailuihin osallistuneet kuusi lasta ja nuorta sijoittuvat TOP10 15 kertaa ja mitaleille 7 kertaa. Suorituksia he tekivät 28.

 • Vääksy Games 20.7.2019

  Lasten ja nuorten yleisurheilukilpailu Vääksy Games kisataan ensimmäistä kertaa lauantaina 20.7.2019 Vääksyn urheilukentällä. Vääksy Games on elämyksellinen kilpailutapahtuma, jossa kilpailijoilla on mahdollisuus kokea upean kisakokemuksen lisäksi kesäisen Vääksyn tunnelmaa. Tapahtuma alkaa klo 10 ja jatkuu iltaan saakka. Sarjoja kilpailussa on 7-15-vuotiaille.

 • Kainuun rastiviikolta Eliakselle pronssia

  Heinäkuussa yksittäisiä suunnistuskilpailuja järjestetään vähemmän ja kesälomalaisia palvellaan rastiviikoilla. Suomessa on kaksi suurta suunnistusviikkoa: Kainuun rastiviikko ja Fin5. Kainuun rastiviikko alkoi sunnuntaina 30.6. ja jatkui perjantaihin sisältäen 4 osakilpailua. Asikkalasta kilpailuihin oli lähtenyt 3 kilpasuunnistajaa.

 • Samuel valittiin MM-joukkueeseen

  Samuel Pökälä on valittu Suomen pyöräsuunnistuksen MM-joukkueeseen. Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään 28.7.-3.8. Tanskan Viborgissa. Virallisia katsastuskilpailuja, joiden perusteella joukkue valittiin, järjestettiin kolme: keväällä SM-keskimatka Seinäjoella ja kesäkuun lopussa Tallinnassa keskimatkan ja pitkän matkan kilpailut. Näissä Samuel on menestynyt tasaisen hyvin ollen viides jokaisessa katsastuskilpailussa. Tallinnan kilpailuissa hän…

kesäkuu

 • Oravapolkukilpailut suunnistettu

  Päijät-Hämeen lasten aluemestaruuskilpailut suunnistettiin eilen tiistaina Vesivehmaan Jenkkapirtillä. Aurinkoinen ja lämmin sää suosi osallistujia, joita oli ilmoittautunut kilpailuihin mukaan lähes 70 yhdeksästä eri seurasta.

 • Kangasala-Jukolassa parannettiin lähtönumeroita

  Venlojen ja Jukolan viestit juostiin tänä vuonna Kangasalla 15.-16. kesäkuuta. Raikkaalla oli kilpailuissa mukana 4 Venla- ja 2 Jukola joukkuetta. Kaikki maaliin päässeet joukkueet nostivat sijoitustaan viime vuodesta. Valitettavasti kuitenkin kolme Raikkaan joukkuetta hylättiin eri syistä. Jukolan radat

 • Raikkaan joukkueet Kangasala-Jukolassa

  Asikkalan Raikas lähtee vuoden 2019 Venlojen viestiin neljällä ja Jukolan viestiin kahdella joukkueella. Kilpailut järjestetään 15.-16.6. Kangasalan Heponiemen maastoissa. Venlojen viesti alkaa yhteislähdöllä klo 14 ja Jukolan viesti klo 23. Kilpailuja voi seurata netissä jukola.com sekä Ylen kanavilla. 

toukokuu

 • Hollolarasteilla hyvää menoa: 9 mitalisijaa ja 2 kaksoisvoittoa!

  Perinteiset Hollolarastit järjestettiin Nostavalla 26.5. Raikkaalla oli komea edustus kilpailuissa, sillä mukaan oli ilmoittautunut huikeat 17 suunnistajaa. Menestystäkin tuli, sillä 9 näistä suunnistajista sijoittui mitaleille ja nuoret suunnistajat ottivat kaksoisvoitot sekä H14 että D8RR sarjoissa. Mukana oli myös ensikertalainen aikuisten sarjoissa.

 • Hippo-suunnistuskoulut päätökseen

  Toukokuun viimeisellä viikolla järjestettiin tämän kevään osalta viimeiset Hippo-suunnistuskoulut. Viimeisen kerran ohjelma oli muista kerroista poikkeava: urheilukentältä suunnistettiin laavulle, jossa paistettiin makkaraa ja juotiin mehua. Kaikki lapset palkittiin myös osanottajamitalein.

 • Aluekuppi 22.5. Tulokset

  Päijät-Hämeen suunnistusseurojen yhteinen Aluekuppi järjestettiin ensimmäistä kertaa Raikkaan iltarastien yhteydessä 22.5. Aurinkovuorella. Sade ja ukkonen ei säikyttänyt osallistujia, vaan maastossa nähtiin 60 osallistujaa viidestä eri seurasta. Sarjoja oli aina 8-vuotiaiden rastireitistä 16-vuotiaisiin asti. Kiitos kaikille osallistujille sekä järjestelyissä auttaneille!

 • Yleisurheilun kesä 2019

  Kesän ohjatut yleisurheiluryhmät alkavat kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Yleisurheilukoululaisten ja Kilpureiden kesätreenit aloitetaan maanantaina 3.4. Vääksyn urheilukentällä.

 • P-H:n lasten aluekuppi käynnistyy Asikkalassa 22.5.

  Päijät-Hämeen alueella tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä lasten aluekuppi starttaa 22.5. Asikkalassa. Osakilpailuja on kesän aikana 4: Asikkalassa (22.5.), Lahdessa (10.6.), Hollolassa (21.8.) ja Orimattilassa (4.9.). Aluekuppi on matalan osallistumiskynnyksen suunnistussarja, jossa nuoret pääsevät suunnistamaan oikeita suunnistusratoja ja halutessaan kilpailemaan. Kaikki osallistujat palkitaan jokaisella kerralla pienellä palkinnolla. Tarkoituksena on innostaa nuoria suunnistamaan j

 • Minnan Polun tulokset

  Minnan Polku päästiin juoksemaan tänä vuonna viileässä, mutta aurinkoisessa säässä. Epävakaista sääennusteista huolimatta Aurinkovuoren reittejä kiersi 80 kilpa- ja kuntosarjalaista sekä 40 perhesarjalaista.

 • Minnan Polku palaa Aurinkovuorelle 5.5.

  Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Minnan Polku -polkujuoksutapahtuma tulee saamaan jatkoa toukokuun alussa, kun tapahtuma järjestetään uudestaan Vääksyn urheilukentällä 5.5. klo 11. Koko perheen kilpailu- ja kuntotapahtumassa on neljä reittiä: kaikille ilmainen 2,5km perhelenkki sekä kilpailu- ja kuntomatkat 5km, 10km ja 20km. Reitit ovat samat…

maaliskuu

tammikuu

 • Sarjahiihdot 2019

  Sarjahiihdot ovat (lähes) viikoittaiset hiihtokilpailut Vääksyn urheilukentällä ja Aurinkovuorella. Sarjoja on kaiken ikäisille ja matkat vaihtelevat 100 metristä seitsemään kilometriin. Matkat voidaan päättää osallistujien kesken.

 • Hiihtokoulu lapsille ja harjoitukset junioreille alkavat torstaina 10.1.2019 (huomaa uusi hiihtokoulun kokoontumisaika!)

  Hiihtokoulu lapsille ja hiihtoharjoitukset junioreille alkavat torstaina 10.1.2019. Kokoontuminen ja ilmoittautuminen Urheilukentän huoltorakennuksen edessä klo 17.30. Jatkossa hiihtokoulu ja harjoitukset torstaisin klo 17.15-18.15 niin kauan kuin hiihtokelejä riittää. Sään mukainen vaatetus. Ehdoton pakkasraja on 15 astetta. Hiihtokoulun hinta on 40 euroa.

 • Sarjahiihdot alkavat tiistaina 15.1.2019

  Sarjahiihdot alkavat tiistaina 15.1.2019. Ilmoittautuminen klo 18 alkaen urheilusaunalla ja lähdöt klo 18.30 alkaen urheilukentällä. Sarjoja kaikenikäisille. Tervetuloa!