Artikkelit 2021

lokakuu

 • Eliakselle SM-kultaa!

  Hienosti sujunut suunnistuskausi sai loistavan päätöksen, kun kauden viimeisissä SM-kilpailuissa, erikoispitkällä, Elias Ala-Heikkilä voitti ylivoimaisesti SM-kultaa. Hannu Kokkonen sinetöi hienon päivän hopealla ja Leena Hirvonen viidennellä sijalla.

syyskuu

 • Jasmine Hyvönen, Asikkalan Raikkaan uusi työntekijä

  Jasmine aloitti työnsä Asikkalan Raikkaassa syyskuun alussa ja joutui heti täyteen työntouhuun.

 • Kompassi-cupin kausi päätökseen

  Suunnistusliiton kaudelle 2021 lanseeraama alueellinen Kompassi-cup sai suuren suosion. Cupiin kuului viisi henkilökohtaista kilpailua, joista ensimmäinen järjestettiin toukokuussa Lahdessa Launeen perhepuistossa, toinen kesäkuussa Hollolan Heinsuolla, kolmas elokuussa Asikkalassa Pasolanharjulla, neljäs myös elokuussa Orimattilassa ja finaali syyskuussa Lahden Kiveriössä. Mukana oli alueen eri seuroista yhteensä lähes…

 • Kolme TOP8 -sijaa SM-pitkiltä

  Suunnistuksen pitkän matkan suomenmestaruudet ratkottiin 4.-5.9. Saarijärvellä. Raikkaalaisittain kisat menivät (jälleen) mainiosti, kun kolme urheilijaamme sijoittui sarjassaan kahdeksan parhaan joukkoon. Parhaimmalle sijalle ylsi Leena Hirvonen, joka oli neljäs D50-sarjassa. Hannu Kokkonen (H70) oli sarjassaan kuudes ja Elias Ala-Heikkilä (H16) sijoittui kahdeksanneksi.  

 • Samuelin mitaleita juhlittiin ja kierrettiin Kunniakierrosta

  Samuel Pökälän mitalijuhlia vietettiin kauniissa säässä Vääksyn urheilukentällä Kunniakierrostapahtuman yhteydessä.

elokuu

 • Napapiiri-Jukola

  Napapiiri-Jukola kisattiin 21.-22.8. Rovaniemellä. Alunperin kisa piti järjestää kesäkuussa 2020, mutta koronan vuoksi se lykkääntyi vuodella. Raikkaalla oli Rovaniemellä yhteensä kolme joukkuetta. Yksi joukkue Venlojen viestissä ja kaksi joukkuetta Jukolassa.

 • Nuorten Jukola 2021

  Nuorten Jukola kisattiin tänä vuonna Valkeakoskella. Voittoa juhli ansaitusti Jämsän Retki-Veikot, toiseksi tuli Espoon Suunta ja kirikamppailun jälkeen pronssia otti MS Parma. Kaikkien iloksi Raikas sai joukkueen kasaan, vaikka Raikkaan ykköstykki Elias joutui juoksemaan kaksi kertaa ja Leino juoksi tyttöjen osuudella. Tämän vuoksi Raikas kilpaili ulkopuolisena kilpailun teknisen asiantuntijan…

 • Kompassi-cupissa Pasolanharjulla viiletti 90 lasta

  Päijät-Hämeen kolmas osakilpailu juostiin poutaisessa säässä Asikkalan Pasolanharjulla 9.8. Kilpailuihin osallistui 90 nuorta suunnistajan alkua, joita maalissa odottivat Viipurilaisen Kotileipomon tarjoamat osallistujapalkinnot. Raikkaan värejä edusti 20 lasta, jotka suoriutuivat radoistaan mallikkaasti. Sarjavoitoon suunnistivat seurastamme Ala-Heikkilän Juho (H10RR), Salmisen Voitto (H12TR), Breilinin Linda (D10) ja Salmisen…

 • Miehille SM-viestikultaa!

  Pyöräsuunnistuskauden viimeiset SM-mitalit jaettiin 7.-8.8. Lohjalla, kun vuorossa olivat keskimatka ja viestikilpailut. Viikonloppu huipentui miesten pääsarjan viestikultaan, jonka Konsta Vanhanen ja Samuel Pökälä voittivat Raikkaalle ennen Vaasan Suunnistajia ja Tampereen Pyrintöä. Veteraanisarjassa saatiin myös pitkästä aikaa viestijoukkue, kun Risto Iivonen ja Pekka Pökälä osallistuivat kilpailuun.…

 • Heinäkuun tuloskatsaus

  Heinäkuu on perinteinen rastiviikkojen kuukausi. 10 kilpailussa raikkaalaiset tekivät yhteensä 83 kilpailusuoristusta, joihin mahtuu rastiviikon kokonaiskilpailun voitto, hopeasija ja kaksi pronssisijaa, 10 kansallisen kilpailun/rastiviikon osakilpailun voittoa, 8 kakkossijaa ja 11 kolmossijaa. Kokonaispanokseltaan hieno suunnistuskuukausi!

heinäkuu

 • Elias KRVn voittoon!

  Kainuun Rastiviikko (4-9.7) suunnistettiin Suomussalmella. Raikasta KRV:llä edusti Ala-Heikkilän  poikakolmikko. Elias suunnisti H16E sarjan voittoon tasaisen varmoilla kovilla suorituksilla. Kainuun Rastiviikolla oli myös pyöräsuunnistuskisoja 2 kappaletta. Ne kuuluivat PySu- suomen cupiin.

 • 15.7. Seurakisojen tulokset

  Kauden kolmannet seurakisat urheiltiin 15.7. Vääksyn urheilukentällä. Lajeina oli hieman pidempiä juoksumatkoja (300m-800m)  sekä pienemmillä urheilijoilla kiekko ja isommilla keihäs.

 • 1.7. Seurakisojen tulokset

  Viime torstaina 1.7. kisattiin tämän kesän toiset seurakisat lämpimässä säässä. Tulokset kilpailuista näet täältä http://www.tuloslista.com/Main/Index Seuraavat seurakisat kilpaillaan torstaina 15.7. Lasten ja nuorten kilpailut Vääksy Games järjestetään tulevana lauantaina 10.7!

kesäkuu

 • 6 AM-mitalia pitkältä matkalta

  Päijät-Hämeen AM-pitkän matkan mestaruudet ratkottiin Keravalla Uudenmaan AM-kilpailujen yhteydessä lauantaina 19.6. Kisasaldo oli jälleen huikea, kun 8 urheilijaa nappasi kuusi mitalia: 4 sarjavoittoa, 1 hopean ja 1 pronssin. Onnea mitalisteille!

 • Samuel on kolminkertainen maailmanmestari!

  Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut jatkuivat välipäivän jälkeen pitkällä matkalla ja viestillä. Raikkaan Samuel Pökälä jatkoi hienoa menestysputkeaan nappaamalla päätösmatkoilta vielä yhden kullan ja nelossijan.

 • Tulokset seurakisoista 17.6.

  Seurakisat käynnistyivät lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Osaanottajia oli ilahduttavan paljon etenkin nuoremmissa osallistujissa. Tässä tulokset eilisistä kisoista, joissa lajeina oli 100/150/200m ja pituus/korkeus. Seuraavat seurakisat kisataan torstaina 1.7.

 • Samuelille MM-kultaa yhteislähdöstä ja keskimatkalta!

  Pyöräsuunnistuksen MM-kisaviikko on lähtenyt upeasti käyntiin Raikkaan Samuel Pökälällä. Kolmen kilpailun jälkeen hän on voittanut maailmanmestaruuden yhteislähtökilpailussa ja keskimatkalla sekä oli sprintissä 13. Tiistaina on välipäivä ennen kilpailuviikon loppurutistusta, pitkää matkaa ja viestiä. Upea kisaviikon alku kerrassaan, paljon onnea menestyksen johdosta!

toukokuu

 • Sorvisto ja Oksanen pääsarjojen voittoihin

  Raikkaan 111 v kansalliset suunnistuskilpailut päästiin kisaamaan kauniissa aurinkoisessa säässä Asikkalan Myllykselässä. Kilpailuja jouduttiin siirtämään alkuperäisestä suunnitelmasta vuodella, kun korona perui kilpailut keväällä 2020. Vaikkei virusta ole vielä nujerrettu, päästiin kilpailut järjestämään 180 osallistujan voimin poikkeusjärjestelyin. Kiitos kaikille osallistujille ja talkoolaisille koronaohjeiden noudattamisesta!

 • Kesän 2021 kausisuunnitelmat

  Kesän 2021 ryhmien kausisuunnitelmat löydät nyt tästä artikkelista. Kesän ryhmät alkavat maanantaina 31.5. ja jatkuvat elokuun ensimmäiselle viikolle asti. Ilmoittautumiset ryhmiin Raikkaan MyClubissa.

 • Samuelille SM-kultaa, -hopeaa ja paikka MM-kisoihin

  Kuluneena viikonloppuna Espoossa kilpailtiin pyöräsuunnistuksen SM-mitaleista sprintissä ja pitkällä matkalla. Samuel voitti sprintissä ensimmäisen suomenmestaruutensa ja nappasi hopeaa pitkältä matkalta.

 • Ilmoittautumiset kesän ryhmiin alkavat tänään 17.5. klo: 18

  Ilmoittautumiset kesän ryhmiin alkavat tänään maanantaina 17.5. klo: 18 Raikkaan MyClubissa. Kesän ryhmät alkavat maanantaina 31.5. Tarjolla on lapsille yleisurheilukoulua, Kilpurit-yleisurheiluryhmää, Rantalentopallokoulua sekä liikuntakerhoa. Aikuisille tarjolla on yleisurheilukoulu. Uutena ryhmänä aloittaa erityislasten yleisurheilukoulu. Ryhmässä harjoitellaan lasten ehdoilla. Tervetulleita ovat kaikki, jotka tarvitsevat tukea liikkumisessa, ohjeissa tai ryhmässä toimimisessa.

huhtikuu

 • Suunnistuskaudelle upea aloitus Billnäsissä

  Kesäsuunnistuskausi alkoi perinteisellä Billnäsin keskimatkalla Karjaalla pitkäperjantaina 2.4. Raikkaalla oli poikkeusjärjestelyillä järjestetyissä kilpailuissa mukana kolme kilpailijaa, joista kaikilla oli mitalit kotiin tuomisena.

maaliskuu

 • Raikas mukana Hämeenmaan Kannustajat-ohjelmassa!

  Olemme mukana Hämeenmaan Kannustajat-ohjelmassa. Hämeenmaan asiakasomistajat saavat tämän viikon aikana linkin sähköpostiinsa, jolla pääsee äänestämään Kannustajat seuraa. 60 000€ tuki jaetaan äänien perusteella. Käythän siis antamassa äänesi meille, jotta pystymme jatkossakin liikuttamaan lapsia ja nuoria! Summalla saamme hankittua uusia välineitä sekä kehittelemään uusia tapahtumia.

helmikuu

 • Sarjahiihtojen tulokset 24.2.

  Tällä viikolla päästiin jälleen järjestämään sarjahiihdot pakkasten lauhduttua. Keli olikin aivan päinvastainen kuin edellisinä viikkoina: +1 ja kosteuden vuoksi lumi oli hyvin nihkeää.

 • Sarjahiihtojen tulokset 3.2.

  Talven ensimmäiset sarjahiihdot hiihdettiin vapaalla hiihtotyylillä 3.2. Tuloksen sai 21 hiihtäjää. Olosuhteet olivat kylmät, kun ilma oli -13 C ja kova tuuli sai sen tuntumaan vielä kylmemmältä. Nihkeä uusi lumi lisäsi hiihdon raskautta.

tammikuu

 • Sarjahiihdot alkavat 3.2.

  Sarjahiihdot alkavat Vääksyn urheilukentällä 3.2. vapaalla hiihtotyylillä. Kyseessä ovat viikoittaiset hiihtokilpailut, joissa sarjojen parhaat palkitaan kauden päätyttyä. Sarjoja on kaikenikäisille ja matkat määritellään osallistujien iän mukaan aina 100 metristä lähtien 7 kilometriin. Ensimmäinen lähtö on klo 18.45, ilmoittautumiset klo 18.30 alkaen Vääksyn urheilukentällä. Muistathan huolehtia ilmoittautumisen ja lähdön välissä riittävistä turvaväleistä. Pakkasraja on -15 C. Sarjahiihdot jat

 • Lasten hiihtokoulu alkaa 13.1.

  Lasten hiihtokoulu alkaa keskiviikkona 13.1. Harjoitukset järjestetään kerran viikossa keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 Vääksyn urheilukentällä. Ryhmään ei ole ikärajaa, mutta jokaisen osallistujan tulee osata itse laittaa sukset jalkaan. Harjoituksia jatketaan niin kauan kuin lumitilanne sen sallii. Osallistumismaksu on 40€, seuraavilta sisaruksilta 30€. Ilmoittautuminen myClubin kautta (avataan…

 • Kevätkauden 2021 kausisuunnitelmat ryhmien osalta

  Tästä löydät kevään 2021 kausisuunnitelmat liikuntaryhmien osalta. Kaikissa ryhmissä on vielä tilaa, joten uudet osallistujat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Voit joko tulla suoraan mukaan tai ottaa yhteyttä toimisto@asikkalanraikas.net