Miehille SM-viestikultaa!

Pyöräsuunnistuskauden viimeiset SM-mitalit jaettiin 7.-8.8. Lohjalla, kun vuorossa olivat keskimatka ja viestikilpailut. Viikonloppu huipentui miesten pääsarjan viestikultaan, jonka Konsta Vanhanen ja Samuel Pökälä voittivat Raikkaalle ennen Vaasan Suunnistajia ja Tampereen Pyrintöä. Veteraanisarjassa saatiin myös pitkästä aikaa viestijoukkue, kun Risto Iivonen ja Pekka Pökälä osallistuivat kilpailuun. Mitali oli tuossakin kilpailussa lähellä, mutta viime hetken virhe jätti miehet neljännelle sijalle.

Viestikilpailussa joukkueen muodostavat kaksi henkilöä, joista molemmat suunnistavat 2-3 osuutta sarjasta riippuen. Pääsarjassa kilpailu on 6-osuuksinen. Konsta aloitti kilpailun vahvasti tuoden Raikkaan toisena vaihtoon ensimmäiseltä osuudelta, heti kilpailun ulkopuolella ajaneen Lahden Suunnistajien yhdistelmäjoukkueen jälkeen. Samuelin oli helppo jatkaa tästä ja miehet johtivat kilpailua alusta loppuun. Mikään läpihuutojuttu voitto ei kuitenkaan ollut, sillä osuuksien hajonnoissa oli suuret erot ja Raikkaan miehille osui kilpailun alkuun lyhyet osuudet, minkä takia toisen osuuden jälkeen eroa seuraavaan joukkueeseen oli 4 minuuttia. Viimeiselle osuudelle lähdettäessä Samuel tiesi, että hänellä on edessä pisin hajonta ja toisena ajavalla Vaasalla lyhyin. Matkalla Samuel koitti katsella, josko Vaasan viestinviejää, Anders Blomsteria, näkyisi, mutta häntä ei näkynyt edessä eikä takana. Viestin tulos selvisi Samuelille maalissa ja se oli iloksemme voitto. Vaasa ei kuitenkaan jäänyt kauas, sillä Blomster ylitti maaliviivan vain 20 sekunttia Samuelin jälkeen. Hieno suoritus molemmilta miehiltämme!

Risto ja Pekka suunnistivat 4-osuuksisen viestin H140 -sarjassa. Viesti lähti hyvin käyntiin ja Risto tuli toisena vaihtoon aloitusosuudelta. Pekka onnistui ylläpitämään joukkueen sijoitusta ja Risto vaihtoi kolmannelta osuudelta kolmantena. Miehet olivat mitalissa kiinni aina viimeisiin rastiväleihin asti, kunnes Pekka sortui virheeseen, joka maksoi pronssimitalin. Viestissä kaikki on mahdollista ja tämä jälleen osoitti, että pummeja sattuu myös konkareille. Vaikka ne ovatkin harmillisia, niin ne ovat myös lajin suola.

 

Keskimatkan SM-kilpailut

Viestit kisattiin sunnuntaina ja lauantaina ratkottiin henkilökohtaisena kilpailuna keskimatkan mestaruuksista. Mitalit karttoivat tällä kertaa Asikkalaa ja parhaimpina sijoituksina olivat Pökälän miesten viidennet sijat.

H21 5. Samuel Pökälä, 12. Konsta Vanhanen

H65 12. Risto Iivonen

H70 5. Pekka Pökälä

 

Pyöräsuunnistuskausi jatkuu vielä syyskuussa Suomen Cupin finaalien merkeissä.

 

Kuva: SSL/Timo Mikkola