Samuel on kolminkertainen maailmanmestari!

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut jatkuivat välipäivän jälkeen pitkällä matkalla ja viestillä. Raikkaan Samuel Pökälä jatkoi hienoa menestysputkeaan nappaamalla päätösmatkoilta vielä yhden kullan ja nelossijan.

Torstaina kilpaillulla pitkällä matkalla Samuel johti kilpailua vielä ennen toiseksi viimeistä rastia. Huono reitinvalinta lähes ajokelvotonta uraa pitkin oli kuitenkin muutaman minuutin hitaampi ja maksoi kolmannen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden. Lopun kirin ansiosta Samuel nousi kilpailussa neljänneksi. Kilpailu päättyi kuitenkin suomalaisjuhliin, kun Andre Haga voitti mestaruuden ja Pekka Niemi oli toinen. Täydellisyyttä tavoitteleva urheilija ei kuitenkaan ollut tähän tyytyväinen vaan harmitteli tekemäänsä virhettä. Hän oli sulkenut mielestään nopeimman tiekierron ja ura, jota pitkin hän toiseksi viimeiselle rastille tuli näytti kartalla paljon todellisuutta paremmalta. Nälkää ensi vuoden Ruotsin MM-kilpailuihin jäi paljon ja siten motivaatiota harjoitteluun löytyy paljon.

Linkit pitkän matkan tuloksiin ja gps-seurantaan löydät linkeistä.

MM-viikko päättyi viestikilpailuun, jossa Suomen ykkösjoukkue oli Andre Haga, Pekka Niemi ja Samuel. Kovimpina vastuksina etukäteen pidettiin Venäjää, jonka urheilijat edustivat neutraalia, ja Tsekkiä. Tsekki kuitenkin hylättiin ensimmäisellä osuudella ja Venäjä sortui suomalaisia suurempiin virheisiin, minkä ansiosta Samuel pääsi ankkuroimaan joukkueen voittajina maaliin. Läpihuutojuttu mestaruus ei kuitenkaan ollut. Samuel pääsi ankkuriosuudelle kärjessä 31s ennen Venäjää, mutta alun huonon reitinvalinnan ansiosta venäläinen pääsi hänen tuntumaan, nousi kärkeen ja pahimmillaan Samuel oli noin 20s tämän perässä. Venäläisen pidempi hajonta nosti kuitenkin Samuelin takaisin kärkeen ja lopun vaikeilla rastiväleillä venäläinen teki virheitä, mikä lisäsi Samuelin etumatkaa. Maalissa Suomi sai juhlia mestaruutta, Venäjän neutraalit urheilijat olivat toisia (+3:37) ja Sveitsi oli kolmas (+9:15). 

Linkit viestin tuloksiin ja gps-seurantaan löydät linkeistä.

 

Viisi starttia ja kolme kultaa, ja se neljäs kulta oli harmittavan lähellä. Upeita kilpailusuorituksia urheilijaltamme kovatasoisessa porukassa. Menestys on vaatinut paljon harjoittelua ja Samuel onnistui pääsemään kilpailuissa huippukuntoon. Kilpailuja oli ilo seurata, kun näki tehdyn työn tuoman tuloksen. Paljon onnea Samuel!