Nuorten Jukola ja KLL

Jos aikuisten suunnistuksen juhlaa on Jukolan viesti -tapahtuma, niin nuorille juhlaa tarjoaa Nuorten Jukola ja Koulunliikuntaliiton kilpailut elokuussa.

Tulokset eivät näyttele täälläkään tärkeintä osaa, vaan yhdessä tekeminen. Toki hyvä sijoitus on kuin kirsikka kakun päälle. Monelle kuitenkin viestin tuominen hyväksytysti seuraavalle viestinviejälle tai maaliin, voittaa matkan aikana tulleet murheet: sateen, kaatumiset, ampiaiset ja rastien etsimiseen tuhlaantuneen ajan.

Asikkalan Raikkaasta saatiin Nuorten Jukolaan 19.8. Hyvinkäälle mukava joukkue, joka suunnisti sijalle 63. Kisaan oli ilmoittautunut 164 joukkuetta, joista 142 sai hyväksytyn tuloksen.

Eliakselle ja Iida-Marialle tämä oli viimeinen tilaisuus ikänsä puolesta osallistua tähän kisaan.Heillä molemmilla on pitkä kokemus Nuorten Jukolasta. Kumpikin suunnisti vuoden 2015 joukkueessa. Nyt heillä on kokemusta jo aikuistekin Jukolasta.

Muilla Raikkaan joukkueen jäsenillä on toivottavasti vielä useita NuJu-kisoja edessä.

Joukkueessa suunnistivat Leino Latva, Linda Breilin, Iira-Nella Norrbacka, Venla Kouvo, Lauri Raunio, Elias Ala-Heikkilä ja Iida-Maria Tuomainen.

Koulunliikuntaliiton kisoissa edustettiin sitä kuntaa, missä koulua käydään. Kisat järjesti Olavin Rasti Savonlinnassa 25.-26.8.

Asikkalaa edusti henkilökohtaisilla matkoilla 12 suunnistajaa ja mukaan ilmoitettiin alunperin 5 kolmihenkistä joukkuetta eli 15 suunnistajaa. Lopulta kisaan osallistui 14 suunnistajaa, joten yksi joukkue joutui keskeyttämään yhden suunnistajan puuttumisen vuoksi.

Henkilökohtaisilla matkoilla 12 palkitun joukkoon suunnistivat sarjassa D12 Linda Breilin (3.) ja Iira-Nella Norrbacka (12.), sarjassa H9RR Oiva Ala-Heikkilä (4.) ja sarjassa H11TR Juho Ala-Heikkilä (8.)

Linda, Iira-Nella ja Juho muodostivat joukkueen joka sijoittui seitsemänneksi 13-vuotiaiden sarjassa. Seitsemännen sijan sai myös nuorimpien suunnistajien RR ja TR -radoilla suunnistanut joukkue, Daniel Breilin, Oiva Ala-Heikkilä ja Lilja Salminen.

KLL:n kisoihin Tanhuvaaran urheiluopistn alueella osallistui 742 koululaista eri puolilta maata henkilökohtaisille matkoille ja 215 kolmihenkistä joukkuetta viidessä eri sarjassa.

Asikkalaa edustivat em. lisäksi Lauri Raunio, Elsa Myllytie, Venla Kouvo, Voitto Salminen, Annlinn Gaasenbeek, Isla-Riina Norrbacka, Elias Ala-Heikkilä ja Roni-Eemil Norrbacka.