Pyöräsuunnistuskilpailut saatiin poljettua: Hara ja Laurila sunnuntain voittajat

Lisätiedot tapahtumasta: Pyöräsuunnistuskilpailut, 2. pv

Pyöräsuunnistuskilpailut päättyivät sunnuntaina väliaikalähtönä kilpailtuun keskimatkaan. Liekö syynä ollut väliaikalähtö vai kesälauantaisiin kuuluvat juhlat, mutta lähtöviivalle saatiin lauantaita enemmän osallistujia. Uutena alueena kilpailijoille tarjottiin sähäkämpää suunnistusta Piekkolan ja Laukkalan asutusalueella Aurinkovuoren ulkoilureittien lisäksi. Asutusalueiden asukkaille pyrittiin etukäteen tiedottamaan kilpailuista hyvin ja se olikin saanut alueen asukkaita seuraamaan kilpailua pihoilleen ja kaduille. Kilpailijat kehuivat maalissa paikallisiltaan saamastaan kannustuksesta.

Miesten pääsarjassa kahden kovan maajoukkuemiehen, Jussi Laurilan ja Pekka Niemen, välinen taisto kääntyi sunnuntaina Laurilan voitoksi reilu 15km:n radalla. Vielä ensimmäisellä rastilla miehet olivat käyttäneet aikaa saman verran, mutta tämän jälkeen Laurila on johtanut kilpailua koko ajan. Maalissa Laurila oli Niemeä reilu 1,5 minuuttia edellä. Kolmanneksi miesten kovatasoisessa kilpailussa sijoittui Kare Kaskinen. Hän jäi Laurilasta 3 minuuttia. Edellispäivän kolmas Anders Blomster hylättiin valitettavan leiman puuttumisen takia.

Naisten pääsarjassa Marika Hara hallitsi kilpailua odotetusti edellispäivän tapaan. Eroa seuraaviin kertyi ylivoimaisesti noin seitsemän minuuttia. Seuraavista sijoista taisto oli kuitenkin tiukempaa: Mervi Pesu voitti kolmanneksi tulleen Ruska Saarelan naisten 12,5km pitkällä radalla 20 sekunnilla ja neljänneksi tullut nuori Kaarina Nurminen jäi Saarelalle 15 sekuntia.

Nuorten sarjoissa Saara Yli-Hietanen voitti kilpailun ennen Eveliina Välimaata ja Pinja Koskista. Välimaan kilpailu jäi lauantaina kesken kalustovian vuoksi. Juniorityttöjen nopeimmat olivat Vilma Pesu, Silja Yli-Hietanen ja Pihla Häkkinen. Miehissä kolme parasta olivat samat kuin lauantaina: yhdessä EM-kultaa tänä kesänä voittaneet Teemu Kaksonen, Juha Lilja ja Tomi Nykänen. Junioripojissa kärkikolmikon järjestys vaihtui ja Ilari Haltia oli nopein ennen Wertti Autiota ja Antti Rissasta.

Kilpailun tulokset:

Asikkalan kilpailut olivat viimeiset katsastuskilpailut ja pyöräsuunnistuksen valintaryhmä kokoontui kilpailun jälkeen miettimään aikuisten ja nuorten MM- sekä junioreiden EM-kilpailujoukkueita. Joukkueet julkistettaneen alkuviikosta.

Asikkalan Raikas haluaa kiittää kaikkia kilpailijoita, yleisöä, kilpailun valvojaa, talkoolaisia, maanomistajia ja yhteistyökumppaneita onnistuneiden kilpailujen järjestämisestä!

PS. Kilpailupaikalle jäi löytötavarana tummansininen Niken paita. Otathan yhteyttä kilpailunjohtajaan, mikäli se on sinun.