Hara ja Niemi yhteislähtökilpailun nopeimmat

Lisätiedot tapahtumasta: Pyöräsuunnistuskilpailut, 1. pv

Pyöräsuunnistuskilpailujen ensimmäisenä kilpailupäivänä urheilijat selvittivät paremmuuttaan yhteislähtökilpailussa. Ratamestariryhmä oli yliarvioinut kilpailijoiden vauhdin ja päivän suoritukset venyivät pidennetyllä keskimatkalla lähemmäksi pitkää matkaa. Vaikka maaston fyysisyys oli ennalta tiedossa, puistelivat monet kilpailijat päitään Aurinkovuoren mäkien suhteen. Helpolla ei päässyt kukaan 110:stä kilpailuun ilmoittautuneesta urheilijasta.

Pääsarjat ja 20-vuotiaat nuoret katsastavat molempina päivinä MM- ja 17-vuotiaat nuoret EM-kilpailulipuista. Pääsarjoissa ennakkosuosikit Marika Hara ja Pekka Niemi lunastivat odotukset ja voittivat sarjansa. Naisten sarja oli tiukempi: Hara saapui kartanvaihtoon ja kilpailukeskusvarvaukseen yhdessä Ingrid Stengårdin kanssa. Naisille oli osunut sama hajonta ja matkaa oli taitettu yhdessä koko matka. Radan loppuvaiheilla naisten reitinvalinnat erkanivat ja Hara sai jätettyä Stengårdin. Maalissa naisten välinen ero oli 46 sekuntia. Susanna Laurila oli kilpailun kolmas jääden Haralle 3,5 minuuttia.

Miesten sarjassa Pekka Niemi hallitsi kilpailua jo ensimmäiseltä rastilta lähtien tullen kilpailukeskuksen kartanvaihtoon 1,5 minuuttia ennen Jussi Laurilaa. Ero toiseksi tulleeseen Laurilaan kasvoi reiluun kahteen minuuttiin maalissa. Pronssille kilpailussa ajoi Anders Blomster 45 sekuntia Laurilan jälkeen. Erot tuloksissa kasvoivat kolmikon jälkeen lähemmäksi kymmentä minuuttia.

20-vuotiaiden sarjat voittivat Saara Yli-Hietanen ja Teemu Kaksonen. Nuoremman katsastussarjan voittivat Silja Yli-Hietanen ja Antti Rissanen. Sunnuntaina kilpaillaan keskimatkalla väliaikalähtönä.