Hippo-suunnistuskoulut päätökseen

Toukokuun viimeisellä viikolla järjestettiin tämän kevään osalta viimeiset Hippo-suunnistuskoulut. Viimeisen kerran ohjelma oli muista kerroista poikkeava: urheilukentältä suunnistettiin laavulle, jossa paistettiin makkaraa ja juotiin mehua. Kaikki lapset palkittiin myös osanottajamitalein. Suomen edellisiltana voittama jääkiekon maailmanmestaruus oli huomioitu rasteilla. Rasteille oli suunniteltu eläintunnukset, jotka mestaruuden myötä muuttuivat mörön kuviksi. Kaikki lapset muistivat maalissa rastien kuvatunnukset. Olipa maastossa kuulunut myös aiheeseen sopivaa laulua.

 

Kevään aikana Hippo-suunnistuskoulut järjestettiin 7 kertaa. Mukana oli ensimmäistä kertaa kolme ryhmää: metsä-, suunnistus- ja kompassikoulu. Metsäkouluun osallistui tänä keväänä noin 15 alle kouluikäistä suunnistajan alkua yhdessä vanhemman kanssa. Ryhmä tutustui karttaan leikkien ja tarinoiden avulla. Esimerkiksi yhdellä kerralla mentiin rastilta toiselle kuvitellen, että olemme lintuja, ja toisella kerralla tutustuttiin metsän eläimiin pupun pesää etsiessä. Lopulta kaikki löysivät senkin ja herkkujemman, jonka pupu oli pesäänsä kätkenyt.

 

Suunnistuskoululaisten kevät on kulunut ahkeran suunnistusharjoittelun parissa. Ensimmäisillä kerroilla panostettiin karttamerkkien harjoitteluun, minkä jälkeen on harjoiteltu kartan kääntämistä ja suuntaamista. Vaikka harjoitukset eivät ole olleet yhtä tarinapitoisia kuin metsäkoulussa, on leikit ja leikkimielisyys pidetty harjoittelussa mukana. Suunnistuskoulussa oli mukana noin 20 lasta, joista osalla oli jo suunnistuskokemusta muutamalta vuodelta, kun taas osa lapsista vasta pääsi tutustumaan lajiin.

 

Kompassikoulu on tänä keväänä lanseerattu uusi harjoitusryhmä. Ryhmän harjoitukset vaativat jo hieman suunnistustaitoa, sillä ohjaaja ei kulje koko ajan lasten mukana harjoitusten aikana. Harjoituksissa on erilaisia teemoja, kuten kompassin käyttö, suunnassa kulkeminen sekä korkeuskäyrät. Kompassikoulun harjoitukset jatkuvat läpi kesän iltarastien yhteydessä (katso tarkempi kalenteri täältä). Ryhmään ovat tervetulleita kaikki suunnistuskoululaiset yksin tai yhdessä vanhemman kanssa. Ryhmän harjoituksiin on osallistunut 5-10 lasta.

 

Asikkalan Raikas haluaa kiittää Järvi-Hämeen Osuuspankkia Hippo-yhteistyöstä suunnistuskoulun järjestämisessä sekä kaikkia mukana olleita lapsia ja heidän vanhempiaan. Suuri kiitos kaikille suunnittelijoille, ohjaajille ja apuohjaajille, jotka mahdollistavat suunnistuskoulun järjestämisen!

 

Suunnistamaan oppii vain suunnistamalla. Nähdään siis kesällä rasteilla!