Hollolarasteilla hyvää menoa: 9 mitalisijaa ja 2 kaksoisvoittoa!

Perinteiset Hollolarastit järjestettiin Nostavalla 26.5. Raikkaalla oli komea edustus kilpailuissa, sillä mukaan oli ilmoittautunut huikeat 17 suunnistajaa. Menestystäkin tuli, sillä 9 näistä suunnistajista sijoittui mitaleille ja nuoret suunnistajat ottivat kaksoisvoitot sekä H14 että D8RR sarjoissa. Mukana oli myös ensikertalainen aikuisten sarjoissa.

Kaksoisvoitot nuorille

Tulosluettelon suurin ilon aihe oli nuorten menestys. H14 sarjassa voittoon suunnisti Elias Ala-Heikkilä. Roni-Eemil Norrbacka täydensi päivän menestystä nappaamalla hopeaa. Roni-Eemil oli edellisenä päivänä osallistunut ensimmäisiin pyöräsuunnistuskilpailuihin Kankaanpäässä, jossa kilpailtiin ensin sprintti ja iltapäivällä pitkä matka. Jalat olivat siis varmasti hieman väsyneet sunnuntain kilpailuissa. Kaksoisvoitto on aina hieno asia ja molemmilta nuorilta miehiltä nähtiin hienot suoritukset. Onnea!

Mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä. Päivän toinen kaksoisvoitto tuli kilpailun nuorimpien tyttöjen (D8RR) sarjassa. Iira-Nella Norrbacka voitti sarjan ennen Linda Breiliniä. Siiri Siikanen Lahden Suunnistajista esti tyttöjen kolmoisvoiton, sillä Isla-Riina Norrbacka oli radan neljänneksi nopein. Kolmas kaksoisvoitto ei ollut myöskään kaukana, sillä H8RR sarjassa nuoret kiitäjät, Daniel Breilin ja Juho Ala-Heikkilä olivat sarjansa toinen ja kolmas.

Leino Latva ja Sampsa Tura olivat uskaltaneet rohkeasti lähteä kilpailuissa rastireitin sijaan H10 suoralle radalle. Pojat sijoittuivat tässäkin sarjassa hyvin: Leinolle pronssia ja Sampsalle neljäs sija.

Kaikilta nuoriltamme nähtiin hienot suoritukset ja menestystä on tullut muissakin tämän kevään kilpailuissa. Kiitos kuulunee vanhemmille, suunnistus- ja kompassikoulun ohjaajille, jotka ovat opettaneet lapsille suunnistusta. Jatketaan samaan malliin!


Ensimmäistä kertaa suunnistuskilpailussa

Kilpailuihin osallistuneet Raikkaan lapset ovat jo kokeneita kilpailijoita ja tällä kertaa ensikertalainen nähtiin nuorten sijaan aikuisten sarjoissa. Katariina Latva on jo usean vuoden ajan kiertänyt iltarasteja, osallistunut Venlojen viestiin sekä suunnitellut ja ohjannut lasten eri suunnistuskouluryhmien harjoituksia. Hollolassa hän kuitenkin uskaltautui ensimmäistä kertaa henkilökohtaisen kilpailun lähtöviivalle itse.

Katariinan tavoitteena oli olla esimerkkinä lapselle sekä päästä hyväksytyllä suorituksella maaliin. Nämä tavoitteet täyttyivät. Aivan virheettä suoritus ei silti sujunut, sillä yhdellä rastivälillä Katariina juoksi ulos kartalta. Oikealla asenteella tämäkään ei harmittanut, vaan suunnistus oli kivaa. Jännityksellä jäämme odottamaan näemmekö Katariinan tulevaisuudessakin numerolappu rinnassa.

 

TULOKSET:

 D8RR 1. Iira-Nella Norrbacka, 2. Linda Breilin 4. Isla-Riina Norrbacka,

H8RR 2. Daniel Breilin, 3. Juho Ala-Heikkilä

H10 3. Leino Latva, 4. Sampsa Tura

H14 1. Elias Ala-Heikkilä, 2. Roni-Eemil Norrbacka

H21A 13. Seppo Järvinen, 16. Samuel Pökälä

D35 3. Katja Iivonen

H40 11. Oskar Breilin

D45 7. Katariina Latva

D50 1. Leena Hirvonen

H55 7. Jukka Lehtinen

H65 7. Hannu Kauppi

 

Kuva: Rinna Ikola-Norrbacka