Kainuun rastiviikolta Eliakselle pronssia

Heinäkuussa yksittäisiä suunnistuskilpailuja järjestetään vähemmän ja kesälomalaisia palvellaan rastiviikoilla. Suomessa on kaksi suurta suunnistusviikkoa: Kainuun rastiviikko ja Fin5. Kainuun rastiviikko alkoi sunnuntaina 30.6. ja jatkui perjantaihin sisältäen 4 osakilpailua. Asikkalasta kilpailuihin oli lähtenyt 3 kilpasuunnistajaa.

Eliaksen nousujohteinen viikko toi pronssia

Elias Ala-Heikkilä (H14) lähti rastiviikolle viime vuoden puolustavana mestarina. Ensimmäiseen päivään mahtui yksi virhe ja Elias sijoittui maalissa yhdenneksitoista. Muina päivinä nuori mies ylsi podiumille ollen kolmas, toinen ja neljäs. Nousujohteiset osakilpailut nostivat Eliaksen toisena päivänä kokonaiskilpailun neljänneksi ja kahtena viimeisenä päivänä kolmanneksi. Kolmannen osakilpailun jälkeen Elias oli kokonaistuloksissa 11:41 min kärkeä jäljessä, mutta viimeisen päivän onnistunut suoritus kutisti eron reiluun kolmeen minuuttiin. Onnea hienoista suorituksista kovatasoisissa kilpailuissa!

Juho mukana ensimmäistä kertaa

Eliaksen pikkuveli Juho Ala-Heikkilä osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kainuun rastiviikon kilpasarjaan. H8RR -sarjassa kilpaillut Juho oli ensimmäisessä osakilpailussa kuudes ja seuraavissa sijoilla 25, 24 ja 13. Yhteistuloksissa hän oli 14. Tässäkin sarjassa osallistujia oli yli 40, joten ensikertalainen voi olla tyytyväinen suorituksiinsa.

Ensimmäinen osakilpailu täydensi Leenan SM-viikonloppua

Leena Hirvonen osallistui vain Kainuun rastiviikon ensimmäiseen osakilpailuun, sijoittuen siinä omalla hyvällä tasollaan seitsemänneksi. Leena ei ajellut Kainuuseen vain yhden kilpailun takia, vaan oli edellisenä päivänä osallistunut Taivalkoskella järjestettyyn suunnistuksen SM-keskimatkaan, jossa hän oli sijoittunut 19. Radan loppupuolella tuli suurehko pummi, jota ilman hän olisi yltänyt kymppisakkiin. Onneksi rastiviikon avaussuoritus jätti paremman maun suuhun viikonlopun kilpailureissusta.

 

Toinen rastiviikko, Fin5, suunnistetaan 14.-19.7. Kuopiossa. Kilpailuihin on ilmoittautunut 6 raikkaalaista.

 

Kuvat: Ilkka Ala-Heikkilä