P-H:n lasten aluekuppi käynnistyy Asikkalassa 22.5.

Kutsu/ohjeet (päivitetty 14.5.)

Päijät-Hämeen alueella tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä lasten aluekuppi starttaa 22.5. Asikkalassa. Osakilpailuja on kesän aikana 4: Asikkalassa (22.5.), Lahdessa (10.6.), Hollolassa (21.8.) ja Orimattilassa (4.9.).

Aluekuppi on matalan osallistumiskynnyksen suunnistussarja, jossa nuoret pääsevät suunnistamaan oikeita suunnistusratoja ja halutessaan kilpailemaan. Kaikki osallistujat palkitaan jokaisella kerralla pienellä palkinnolla. Tarkoituksena on innostaa nuoria suunnistamaan ja madaltaa kynnystä suunnistaa yksin ja osallistua kilpailuihin. 

Aluekuppiin toivotaan ennakkoilmoittautumista seuroittain, mutta myös paikan päällä voi ilmoittautua. Lähtöaikoja ei ole, vaan jokainen voi lähteä itselle sopivana aikana. Lähdössä noudatetaan Suunnistusliiton suosittamaa lähtökaaviota, joka takaa ettei samalle radalle voi lähteä kuin yksi osallistuja kerrallaan. Lähdössä on toimitsijoita opastamassa. Tarkempia tietoja tapahtumasta voit lukea sivun alussa olleesta linkistä.

 

Asikkalan osakilpailu järjestetään iltarastien yhteydessä Aurinkovuoren polkurikkaassa maastossa. Suhinaa voi hetkittäin olla paljonkin, mutta metsässä on tilaa jokaiselle suunnistajalle.

Ohjeita iltarasteille tulijoille:

- Ilmoittaudu normaalisti ennen maastoon lähtöä toimitsijoille. Kartat sijaitsevat lähdössä, joten saat karttamaksua vastaan lapun, joka vaihdetaan lähdössä kartaksi.

- Ampumaradalla on vain vähän parkkitilaa, joten jätäthän auton valtatien toiselle (Jeld-Wenin) puolelle. Sieltä on matkaa pelipaikalle vain 350m. 

- Kaikilla lasten radoilla ja kuntosuunnistajilla on sama lähtö ja viimeinen rasti. Viimeiseltä rastilta on opastus maaliin.

- Mikäli osut rastille samaan aikaan lapsen kanssa, annathan hänen leimata ensin. Hänelle tämä saattaa olla tärkeä kilpailu.