Samuelille MM-kultaa yhteislähdöstä ja keskimatkalta!

Pyöräsuunnistuksen MM-kisaviikko on lähtenyt upeasti käyntiin Raikkaan Samuel Pökälällä. Kolmen kilpailun jälkeen hän on voittanut maailmanmestaruuden yhteislähtökilpailussa ja keskimatkalla sekä oli sprintissä 13. Tiistaina on välipäivä ennen kilpailuviikon loppurutistusta, pitkää matkaa ja viestiä. Upea kisaviikon alku kerrassaan, paljon onnea menestyksen johdosta!

Kisojen avausmatka oli lauantaina yhteislähtö, jonka Samuel voitti ennen Tsekin Jiri Hradilia. Samuel oli pitkään noin +30s erossa kärjestä, jossa vetäjä vaihtui vähän väliä eri hajontojen myötä. Väliaikapiste kerrallaan hänen sijoitus parani aikaeron pysyessä samana ja 23km kohdalla hän oli mukana kärkiletkassa, kun aiemmin kärjessä polkenut Sveitsin Simon Braendli teki reitinvalintavirheen. Neljän kärkimiehen letka hajosi lopussa eri hajontojen myötä ja Samuelilla oli onneksi lyhyempi hajonta ennen maalia. Vahvalla ajolla samalla hajonnalla ollut Hradil jäi pikkuhiljaa, mutta jännitystä tarjottiin loppuun asti, kun Samuel ajoi ennen viimeistä rastia risteyksen pitkäksi ja Hradil meinasi päästä ohi. Samuelin vahva loppukiri kuitenkin saatteli hänet uransa ensimmäiseen maailmanmestaruuteen. Kilpailussa kolmas oli Venäjän Anton Foliforov ja neljäs Pekka Niemi.

Linkit yhteislähdön tuloksiin ja gps-seurantaan löydät linkeistä.

 

Kisojen toinen matka oli sunnuntaina kilpailtu sprintti, jossa Samuel sijoittui 13. Suoritus ei hänen mukaansa tuntunut varmalta ja tuntui kuin suunnistus olisi tullut koko ajan perässä. Matkaan mahtui pari isoa pummia. Ensimmäinen niistä tapahtui 6. rastilla, kun toinen, rastille vievä, ura ei näkynyt ja Samuel muutti rastille lähestymissuuntaa. Toinen harmittava virhe tapahtui viimeiselle rastille tultaessa, kun aivopierun saattelemana mies kurvasi väärälle puolelle lampea. Jälkimmäinen virhe maksoi sijoituksen TOP6 joukossa. Sprintin voitti Tsekin Krystof Bogar, hopeaa suunnisti Sveitsin Simon Braendli ja pronssia Venäjän Valeriy Glukhov. Naisten pääsarjassa Marika Hara suunnisti maailmanmestariksi.

Linkit sprintin tuloksiin ja gps-seurantaan löydät linkeistä.

 

Uusi kalenteriviikko polkaistiin käyntiin keskimatkan kilpailulla, joka päättyi Samuelin mestaruusjuhliin. Varma, hallittu suunnistussuoritus ja kova vauhti takasivat maailmanmestaruuden 47 sekunnin erolla ennen hopeamiestä, Sveitsin Simon Braendlia, ja lähes 1,5 minuutin erolla pronssimitalistiin, Tsekin Krystof Bogariin. Alajärven kangasmaastot tarjosivat kisaan haastetta tiheän polkuverkoston lisäksi hyvillä oikomismahdollisuuksilla. Samuel kommentoikin olleen haastavaa päättää, paljonko kilpailussa kannattaa oikoa. Maastossa selkä edellä vastaan tulleet kilpakumppanit kuitenkin loi uskoa oman suoritukseen menneen hyvin.

Linkit keskimatkan tuloksiin ja gps-seurantaan löydät linkeistä.

 

Kilpailuviikolla vietetään tiistaina välipäivää. Keskiviikkona kilpailaan pitkän matkan mestaruuksista ja torstaina kisaviikon päättää viestit. Kilpailuja pääsee seuraamaan tästä linkistä. Tarjolla on live-tulosten ja gps-seurannan lisäksi live-lähetys Mikko Reitin selostamana.

Kannen kuva: SSL/Timo Mikkola