Sorvisto ja Oksanen pääsarjojen voittoihin

Lisätiedot tapahtumasta: Asikkalan Raikkaan 111 v. keskimatka

Raikkaan 111 v kansalliset suunnistuskilpailut päästiin kisaamaan kauniissa aurinkoisessa säässä Asikkalan Myllykselässä. Kilpailuja jouduttiin siirtämään alkuperäisestä suunnitelmasta vuodella, kun korona perui kilpailut keväällä 2020. Vaikkei virusta ole vielä nujerrettu, päästiin kilpailut järjestämään 180 osallistujan voimin poikkeusjärjestelyin. Kiitos kaikille osallistujille ja talkoolaisille koronaohjeiden noudattamisesta!

Pääsarjojen voittoon ylsivät Juha Sorvisto ja Maiju Oksanen. Sorvisto (LS-37) otti sarjassaan ylivoimaisen voiton, kun eroa toiseksi tulleeseen Konsta Vanhaseen (IkNV) kertyi yli 3,5 minuuttia. Kilpailu himmeämmistä mitaleista olikin tiukempaa, sillä pronssimitalisti Lauri Valkonen (IHR) jäi Konstalle 10 sekuntia ja neljänneksi tullut, huonoihin reitinvalintoihin sortunut, Petteri Huikko (LS-37) jäi Laurille 6 sekuntia.

Naisten sarjan voittanut Maiju Oksanen (KangSK) totesi maalissa maaston olleen odotettua parempaa ja kehui haastavia rastipisteitä. Hänkin onnistui kiertämään ratansa lähes 2,5 minuuttia kilpasiskojaan nopeammin. Hopealle suunnisti Heini Wennman (Pohjant) ja pronssille seuran oma kasvatti Minna Kauppi (LS-37).

Suuri kiitos maanomistajille, ja heistä etenkin Hemmolle, Viipurilaiselle Kotileipomolle herkullisista palkinnoista, Asikkalan Telttapalvelulle kisakeskuksen rakennelmista, kaikille kilpailijoille osallistumisesta ja terveysturvallisuusohjeiden noudattamisesta sekä talkoolaisille tapahtuman mahdollistamisesta.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla omatoimirastit järjestetään kilpailumaastossa, tervetuloa uudestaan suunnistamaan Äinään maastoihin!