Rastiviikot ja Lahti-suunnistus

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla kilpailtiin perinteikäs Kainuun Rastiviikko Kajaanissa. Raikkaan suunnistajista Seppo Järvinen ja Elias Ala-Heikkilä olivat lähteneet nauttimaan kainuulaisesta maastosta, joka tällä kertaa osoittautui hyvinkin hämäläissuunnistajille sopivaksi. Maasto oli peitteistä ja pohja paikoin risukkoisempaa kuin KRV:lla on totuttu, mutta sehän sopi paitsi asikkalalaisille, myös muille päijäthämäläisille suunnistajille.

Seppo suunnisti sarjassa H21A ensimmäisen päivän 9,5 km:n radalla neljänneksi ja Elias sarjassa H13A 3,3 km:n radalla toiseksi. Toisena kisapäivänä Seppo pääsi tuulettelemaan osakilpailuvoittoa ja Elias, suunnistettuaan jälleen toiseksi, nousi kokonaiskilpailun johtoon.

Kolmannen kisapäivän neljäs sija toi Sepolle sarjassaan johtopaikan ennen viimeistä kisapäivää. Olisi ollut makeaa lähteä viimeiseen päivään tuolta sijalta, mutta Seppo joutui jättämään kisan väliin, kun pyöräsuunnistuksen kisajärjestelyt vaativat ratamestarin läsnäoloa Asikkalassa.

Eliaksen kolmas kisapäivä sujui niin ikään mallikkaasta ja nyt hän ottikin osakilpailuvoiton vähän lyhyemmällä 2,4 km radalla. Sillä hän vankisti sarjajohtoaan. Viimeisenäkin kisapäivänä rastit löytyivät hyvin ja vaikka viimeisen osakilpailun nopein, Lahden Suunnistajat -37:n Kaapo Lehtonen, saikin vähän supistettua poikien välistä eroa pienemmäksi, voitti Elias kokonaiskilpailun lähes minuutin erolla ennen Kaapoa. Päijäthämäläisten poikien vahvan panoksen täydensi Eetu Granqvist (LS-37) neljännellä sijallaan.

Fin-5 suunnistusviikko kisattiin eteläpohjalaisissa maisemissa Lapuan ja Seinäjoen rajalla Virpimäessä ja sprintti juostiin Seinäjoen keskustassa.

Raikasta suunnistusviikolla edustivat Roni-Eemil ja Iira-Nella Norrbacka. Kisa käytiin heinäkuun puolenvälin hellesäässä ja se oli kilpailijoille raskas. Sprinttipäivä oli Roni-Eemililtä parasta menoa ja hän hävisi päivän nopeimmalle vain 1:20. Viikon kokonaistuloksissa Roni-Eemil oli sarjassa H13A 17.

Pikkusisko Iira-Nella, joka on vasta kuusivuotias, suunnisti sarjassa D8RR kokonaiskilpailun sijalle 5.

Heinäkuun lopussa suunnistettiin perinteikäs Lahti-suunnistus Rastivarsojen 40-vuotisjuhlakisoina. 30-asteinen helle sulatti juoksijoita molempina päivinä. Raikkaasta oli mukana 10 suunnistajaa, joista 8 suunnisti molemmat päivät.

Elias Ala-Heikkilä onnistui molempina päivinä jälleen mainiosti. Radat olivat hänen makuunsa aika lyhyet. Elias pitää pitemmistä radoista, mutta nämä olivat kuitenkin riittävän vaativat. Toisen päivän1,83 km:n radalla oli 8 rastia. Molempien päivien nopeimmat ajat toivat kokonaisvoiton sarjassa H13. Roni-Eemil Norrbacka oli samassa sarjassa 6.

Toinen raikkaalainen voittaja oli Leena Hirvonen, joka lauantain 19 sekunnin tappion lyhyellä keskimatkalla, käänsi sunnuntain pidemmällä matkalla lähes viiden minuutin voitoksi D50-sarjassa.

Pienten tyttöjen D9RR -sarjassa oli kolme Raikkaan tyttöä, joista Iira-Nella Norrbacka oli suunnistusviikolla päässyt hyvään vauhtiin ja suunnisti nytkin mainiosti kokonaistuloksissa sijalle 4. Anniina Uusi-Uitto ja Linda Breilin hakivat vielä kesätauon jälkeen suunnistusrutiinia. Anniina oli oli kokonaistulosten 9. ja Linda osallistui vain ensimmäiseen päivään.

Hannu Kauppi oli lähtenyt seuraamaan tyttärien ja tyttären lasten kisoja. Oma sijoitus oli sarjassa H65 21., kun tyttäret, Raikkaan kasvatit Minna ja Riina, voittivat sarjansa, niinkuin Riinan poika Einokin.

Muista raikkaalaisista Katja Iivonen oli 6. (D35), Jukka Lehtinen 10. (H55) ja Oskar Breilin osallistui vain ensimmäiseen päivään.