Ilmaiset kiintorastit Pasolassa ja kanavalla

Vääksyssä on kahdessa maastossa kiintorasteja, joiden kartat julkaistaan nyt kaikkien käyttöön ilmaiseksi. Rastit ovat Pasolanharjulla ja kanavan seudulla. Molempien maastojen rastit sopivat kaiken tasoisille liikkujille, niin kuntoilijoille, kilpasuunnistajille kuin lapsiperheille. Rastit ovat käytössä ympäri vuoden.

Pasolanharju

Pasolanharjun maastossa on kymmenen kiintorastia, jotka voi kiertää numerojärjestyksessä tai vapaavalintaisessa järjestyksessä. Kahdeksalla rastipisteella tunnuksena on puinen kiintorasti ja kahdella rastipisteellä on vaurioituneen tolpan tilalla rastilippu. Karttaa on ajantasaistettu, mutta siihen ei ole päivitetty tien 313 varteen rakennettavaa kevyenliikenteenväylää tai sen työmaata. Tämä ei kuitenkaan vaikuta reitinvalintoihin. Kartan voit tulostaa tästä linkistä tai lainata karttaan merkitystä P-paikasta (Jehovan todistajien valtakunnansali, os. Muuntamontie 2) Asikkalan kunnan hyvinvointipalveluiden postilaatikosta. Kiitos hyvinvointipalveluille karttojen tarjoamisesta heille, joille tulostusmahdollisuutta ei ole! Palautathan laminoidun lainakartan käytön jälkeen. 

 

Vääksyn kanava

Vääksyn kanavalla on Järvi-Hämeen Osuuspankin kanssa yhteistyössä tehty 14-rastinen mobiilisuunnistusrata. Suunnistus on helppoa, sillä tarvitset vain älypuhelimen. Radan lähtö on Minna Kaupin reliefillä kanavan laidassa. Auton voi jättää parkkiin Päijännetalon tai kanavan parkkipaikalle.

Kuinka sitten saat kartan puhelimeesi ja pääset suunnistamaan?

  1. Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta. Leimaamista varten laitteessa pitää olla QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma, esimerkiksi QuickMark (Android). Sovellus ei vaadi rekisteröitymistä.
  2. Avaa sovellus ja valitse "Radat". Kanavan kartta löytyy ensimmäisten joukosta nimellä "Asikkala Vääksyn kanava".
  3. Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille (oliivinvihreä väri kartalla).
  4. Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta "Leimaa" -painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle. Suunnistettuasi voit antaa palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä ja omia leimauksia voi tutkia puhelimesta My MOBO-sivulta tai sovelluksen verkkosivuilta mobo.osport.ee.

Rasteilla on kuvan kaltainen rastitunnus. Kuva on lainattu Suunnistusliiton sivuilta.